PONUDBA ZUNAJ CANKARJEVEGA DOMA ZA ORGANIZIRANE SKUPINE IZ VIZ


Ulični dogodek – zbirni prostor pri spomeniku Ivana Cankarja na ploščadi Trga republike
12.30–13.30

Kulturni dan po meri, predstavitvena delavnica
Primerno za OŠ3 in SŠ
Izvajajo: Goro Osojnik, Sara Šabec in ulični gledališčniki; Društvo Gledališče Ane Monro
Pod vodstvom Gora Osojnika in s člani Gledališča Ane Monro se bodo udeleženci podali na ulico in urbano okolje odkrili kot prostor, ki ga lahko z ustvarjalnostjo in gledališko igro oživimo. Po kratki ulični predstavi se bodo v delavnici aktivno seznanili z značilnostmi in tehnikami uličnega gledališča ter spoznali sodobne elemente gledališča. Predstavljeni bodo primeri in sestavni deli projekta KDPM – Kulturni dan po meri, ki sledi konceptu kreativnega partnerstva med ustvarjalci in vzgojno-izobraževalnimi zavodi ter ponuja učencem in dijakom osebno in praktično izkušnjo gledališča.
Prijave: Sara Šabec, sara.anamonro@gmail.comStara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Slomškova 18
10.00–11.00, 11.00–12.00

Stara mestna elektrarna – včasih elektrarna, zdaj gledališče
Primerno za V in OŠ1
Izvaja: Mojca Jug, Bunker Ljubljana
Stara mestna elektrarna je prva elektrarna v Ljubljani, ki bo letos praznovala 120-letnico. Že več kot pol stoletja ne proizvaja več električne energije, je pa že 13 let gledališče oziroma prizorišče za sodobno umetnost.
Sprehod po elektrarni, ki je danes tehnični in kulturni spomenik, popelje obiskovalce po zgodovini te stare opečnate stavbe, ki je bila razlog, da smo v Ljubljani imeli tramvaj in ki je najprej zbujala grozo, ker so se ljudje bali elektrike, danes pa je oder za umetnike – najpogosteje za plesalce in gledališčnike. Obisk je strukturiran kot sprehod po elektrarni, pripoved in obisk odra in zaodrja.
Prijave: Mojca Jug, mojca.jug@bunker.siPrirodoslovni muzej Slovenije, Prešernova 20
11.00 in 16.00

Vodenje po razstavi Naše malo veliko morje
Primerno za OŠ2,3 in SŠ
Razstava prikazuje slovensko morje, ki je, čeprav majhno, pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznovrstnosti. S svojimi zakladi nas hrani, nam daje surovine in pomembno vpliva na podnebje. Morja široka cesta nas povezuje s svetom. Vse premalo pa se zavedamo, da je tudi veliko morje ranljivo in premajhno, da bi brez posledic preneslo človekov pohlep.
Več o razstavi lahko preberete na povezavi
Število udeležencev je omejeno, prijave na ltrampuz@pms-lj.si ali 01 241 09 62.Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10
15.30
Slovenski skladatelji mladim

Primerno za OŠ in SŠ
Izvajajo: Orkester Slovenske filharmonije, dirigent Simon Krečič, moderatorka Anita Kiralj.
Organizator: Društvo slovenskih skladateljev v sodelovanju s Slovensko filharmonijo in Glasbeno mladino Slovenije.

Koncert najsodobnejše umetniške glasbe mlade poslušalce seznanja z možnostmi, ki jih imajo sodobni skladatelji pri iskanju novih tehnik pisanja glasbe in iskanju zanimivih zvočnih barv orkestra. Sodoben zvočni svet pri poslušalcih sproža zanimanje za umetniško glasbo in njeno kritično vrednotenje.
Število vstopnic je omejeno. Prijave: Aleksij Valentinčič, vodja koncertne dejavnosti, Društvo slovenskih skladateljev, koncert@dss.si ali 01 241 56 64MOJA LJUBLJANICA – Kulturni center Vrhnika, Tržaška cesta 32, Vrhnika
Tematska vodenja po razstavi z različnimi vsebinskimi poudarki in prilagoditvijo za različne starostne skupine
Za 3., 4. in 5. razred vodenje Kako so živeli koliščarji, v okviru katerega otroci spoznavajo številne taktile in z njimi ravnajo
Za 6. razred vodenje Spoznajmo in raziščimo dediščino
Za 7., 8. in 9. razred vodenje Naravna in kulturna dediščina Ljubljanice
V okviru Kulturnega bazarja bo cena vodenja znižana za 20 %, namesto 3,50 € bo prispevek na učenca znašal 2,80 €. Vodeni ogled traja 60 minut. Na ta dan je izvedba mogoča med 9.00 in 18.00.
Prijave: info@mojaljubljanica.siLoški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13, Škofja Loka
Na dan Kulturnega bazarja 20% popust na ceno vstopnic za organizirane skupine iz vzgojno-izobraževalnih zavodov.
Prijave: mira.kalan@loski-muzej.siNa spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.