DODATNA  BREZPLAČNA PONUDBA ZUNAJ
CANKARJEVEGA DOMA za strokovne delavce


18.00–19.00 in 19.00–20.00
Narodni muzej Slovenije, Prešernova cesta 20 (vhod s strani Muzejske ulice)
Arheologija pa te fore!
Voden ogled z otipom predmetov
Posebna vsebina vodenega ogleda je namenjena splošni seznanitvi obiskovalcev z Narodnim muzejem Slovenije: z nastankom tega najstarejšega muzeja na Slovenskem, z zgradbo, kjer domuje, in z njegovimi zbirkami. Vodeni ogled po izbranih arheoloških predmetih v sklopu treh razstav v strnjeni obliki predstavi najpomembnejše: neandertalčevo piščal iz Divjih bab, ki velja za najstarejše glasbilo na svetu, idol z Ljubljanskega barja – človeško figurico iz žgane gline, staroegipčansko mumijo, simbol Narodnega muzeja Slovenije – situlo z Vač, pozlačeni kip emonskega meščana in še veliko drugih. Del vodenega ogleda so tudi pomerjanje rimske toge, praktični prikaz izdelave piščali in otip nekaterih predmetov – replik.
Več na www.nms.si.
Za ogled zbirk je na voljo omejeno število brezplačnih vstopnic, doplačilo za vodenje: 1 € na osebo. Obvezna je predhodna prijava na 051 384 888 (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro) ali e-naslovu arheozabava@nms.si


18.00  
Prirodoslovni muzej Slovenije
Zbirke in zbiranje fosilov v Sloveniji, predavanje iz cikla ob 80-letnici odkritja neveljskega mamuta
Predava mag. Matija Križnar, Prirodoslovni muzej Slovenije. V Evropskem letu kulturne dediščine je Prirodoslovni muzej Slovenije pripravil dva cikla predavanj, ki potekata v prostorih muzeja prvi in tretji četrtek v mesecu. Več o ostalih predavanjih na povezavi.
Vstop prost. Število mest ni omejeno.


18.00–20.00
RogLab
, Petkovškovo nabrežje 67, Ljubljana
Ogled delovanja izdelovalnega laboratorija.
Prijava na povezavi.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.