Program Kulturnega bazarja 2016


Kulturni bazar je tradicionalno zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, za strokovne delavce širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujejo kulturnovzgojne vsebine (npr. zdravstvo, sociala, kmetijstvo in prehrana, okolje in prostor ...) ter za študente.
Vabilo najdete tukaj.

Udeležba na strokovnem usposabljanju je za vse brezplačna, nujna pa je e-prijava, ki je možna do 15. marca 2016. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke.

Strokovni delavci in študentje se lahko udeležite tudi le posameznih dogodkov, vendar je tudi v tem primeru nujna e-prijava.


Prenesite si program strokovnega usposabljanja >


Tudi v letošnjem letu bo v okviru Kulturnega bazarja potekal Program za otroke, mladino in odrasle - za vse, ki vas zanima kultura. Program je v dopoldanskem in popoldanskem času namenjen organiziranim skupinam iz vrtcev in šol ter individualnim obiskovalcem vseh generacij.
Vabilo najdete tukaj.

Za organizirane skupine otrok in mladine iz vzgojno izobraževalnih zavodov (VIZ) je tudi letos nujna e-prijava, ki je možna do 15. marca 2016. Izpolnjena in poslana e-prijava je vstopnica na izbrane dogodke za celotno skupino.


Prenesite si program za otroke, mladino in odrasle - za vse, ki vas zanima kultura >


Individualni obiskovalci vseh generacij


Na ogled Kulturnega bazarja 2016 vabimo tudi posamezne otroke in mlade ter odrasle, ki vas zanima kultura:

• Na razstavnih prostorih v treh preddverjih Cankarjevega doma se bo ta dan predstavilo skoraj tristo kulturnih ustanov (vsa slovenska gledališča, vsi muzeji in galerije, knjižnice, filmske in glasbene ustanove …) iz vse Slovenije, kulturnovzgojno ponudbo pa bodo prikazali tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje ter Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.

• Na razstavnih prostorih bo ves dan potekal bogat program, primeren za vse generacije: delavnice, koncerti, neformalna srečanja in pogovori z znanimi ustvarjalci (igralci, glasbeniki …).

Vstop na razstavne prostore v treh preddverjih Cankarjevega doma bo ves dan prost za vse obiskovalce, predhodna prijava ni potrebna.

• Na dogodkih v dvoranah je udeležba prav tako brezplačna, vendar si je treba tudi za individualni obisk predhodno zagotoviti prostor z e-prijavo, prijave so možne do 28. marca 2016, vendar vsem obiskovalcem svetujemo, da se prijavijo čimprej, saj je število vstopnic za dogodke v dvoranah in predavalnicah omejeno.

 


 


 
Strokovno usposabljanje namenjamo:
•    strokovnim delavcem vzgojno-izobraževalnih zavodov:
⇒ vrtcev, osnovnih in srednjih šol,
⇒ osnovnih šol s prilagojenim programom ter zavodom za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami,
⇒ glasbenih šol, dijaških domov, ljudskih univerz, ZRSŠ, CPI, ACS …;
•    strokovnim delavcem na področju kulture in kulturnim ustvarjalcem;
•    strokovnim delavcem širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujejo kulturnovzgojne vsebine (npr. zdravstvo, sociala, kmetijstvo in prehrana, okolje in prostor ...);
•    načrtovalcem politik in strokovnim delavcem na pristojnih ministrstvih in državnih ustanovah, ki v različnih resorjih skrbijo za programe in projekte za otroke in mladino;
•    načrtovalcem politik in strokovnim delavcem v občinah in lokalnih skupnostih, ki skrbijo za kulturo in izobraževanje oz. družbene dejavnosti;
•    strokovnim delavcem in študentom različnih fakultet in akademij;
•    vsem, ki vas zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.

 

 

 

 

 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.