PRVI KULTURNI BAZAR V REGIJI

 

 

Organizatorji: SNG Maribor (izvršni producent), CD (nosilec projekta Kulturni bazar), MK, MIZŠ in ZRSŠ.

V letu 2017 bo v Mariboru potekal prvi Kulturni bazar v regiji. Središče dogodka bo 29. novembra v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, del popoldanskega in večernega programa pa bo potekal drugod po mestu. Posebnost usposabljanja je njegov regijski značaj, ki ga dopolnjujejo nacionalne in mednarodne predstavitve dobrih praks.

Namen dogodka sta zagotavljanje dostopnosti kakovostnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje v regiji ter predstavitev kakovostne ponudbe s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih subjektov na posameznih ravneh družbe: na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, na ravni vrtcev, šol in kulturnih ustanov, med strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju, med umetniki oziroma delavci kulturnih ustanov ter med vzgojno-izobraževalnimi ustanovami in družinami. S tem pristopom želimo ustvariti čvrsto mrežo strokovnih partnerjev z namenom strateškega izvajanja kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje v regiji.

Strokovne delavce različnih predmetov oziroma predmetnih področij, predstavnike timov, ki v VIZ skrbite za načrtno KUV, ter seveda koordinatorje KUV v VIZ vabimo na enodnevno brezplačno strokovno usposabljanje, sestavljeno iz plenarnega predavanja, moderiranih pogovorov, predstavitvenih delavnic, predavanj in programskih degustacij ter dveh umetniških dogodkov.

Udeležba je brezplačna, program in prijavnica bosta objavljeni v drugi polovici septembra.

 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.