Ivo Lenščak. Slikar


  Pilonova galerija Ajdovščina
Od junija do septembra 2019

Pilonova galerija Ajdovščina
www.venopilon.com

Osrednja poletna razstava je posvečena ajdovskemu slikarju, Pilonovemu nečaku, Ivu Lenščaku in je na ogled še do 15. septembra. Akademski slikar, tudi tvorec marsikatere grafične podobe ajdovskih podjetij, je kmalu po Akademiji in nekaj razstavah opustil slikanje, za sabo pa zapustil likovno dediščino, ki konkretne strokovne ocene še nima. Pregledna razstava bo zapolnila to vrzel tudi z izdajo monografije. Dela za razstavo prihajajo iz družinske zapuščine, iz zbirke del Pilonovih prijateljev Pilonove galerije ter zasebnih in javnih zbirk ustanov in podjetij.
Do 15. septembra 2019 vabijo predšolske otroke, učence OŠ ter dijake SŠ na vodene in samostojne oglede slik in risb Iva Lenščka. Predhodne prijave na oglede, vodenja po razstavi in delavnice na pilonova.galerija@siol.net ali po telefonu: +386 (0)5 368 91 77.
Za koordinatorje KUV je obisk razstave ter spremljevalnih dogodkov brezplačen.
Več na povezavi.Slikovno gradivo:
Pilonova galerija Ajdovščina 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.