Filmi februarja in marca v Cankarjevem domu


  Cankarjev dom, Ljubljana
od 18. februarja do 20. marca 2019

Cankarjev dom
www.cd-cc.si

Februar in marec bosta v Cankarjevem domu filmsko nadvse pestra. Začeli bodo z abonmajem Liffe po Liffu, nadaljevali s Festivalom gorniškega filma in domačo premiero, za marec pa pripravljajo Festival dokumentarnega filma.
Od PO, 18., do SO, 23. februarja - 13. Mednarodni festival gorniškega filma

Slovenski gorniški festival gledalcem letos prinaša 32 filmov v štirih kategorijah: alpinizem, plezanje, gorska narava in kultura ter gore, šport in avantura. Obeta se teden navdihujočih filmskih zgodb, ki bo pospremljen s predavanji, razstavami in pogovori.
PO, 25. februarja, ob 20. uri - Izbrisana
V sklopu Naši filmi doma premiera slovenskega filma režiserja Mihe Mazzinija in sorežiserja Dušana Joksimovića, in sicer zgodba o samski mladi mami Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniškem sistemu in da uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček.
Od SR, 13., do SR, 20. marca - 21. Festival dokumentarnega filma
Pregled svetovne produkcije dokumentarnih filmov, premiere filmov slovenskih avtorjev, pogovori z gosti, seminarji. Tekmovalni spored na temo človekovih pravic v sodelovanju z Amnesty International Slovenija.
Več na povezavi.Slikovno gradivo: vir Cankarjev domNa spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.