Junij

Elementov na stran:   6 10 20 50
 
 

Donirajte v knjižnico Mesta žensk


  Mesto žensk, Metelkova mesto
Junij 2019

Društvo Mesto žensk je uspešno registriralo specialno knjižnico za področje sodobnih umetnosti in feminizma. Vabljeni, da donirate knjige in kataloge ter tako obogatite skupne resurse, ki bodo dostopni vsem.

     
 

Učilnica v naravi v Čebelarskem muzeju v Radovljici


  Čebelarski muzej (Radovljica)
Do 28. februarja 2020

Gostujoča razstava Slovenskega šolskega muzeja, ki je na ogled vse do 28. februarja 2020 v Čebelarskem muzeju v Radovljici, želi spojiti tradicijo s sedanjostjo in opozoriti na prednost šolskega vrta kot pomembnega sodobnega učno-vzgojnega pripomočka, ki omogoča učencem v dobi virtualnega sveta neposreden stik z naravo.

     
 

Material + roka = izkušnja


  Center RS za poklicno izobraževanje in Center arhitekture Slovenije
Junij 2019

Na pobudo Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI) in Centra arhitekture Slovenije je v sodelovanju z arhitekti, oblikovalci in umetniki ter uspešnimi in navdihujočimi podjetniki nastala izdaja priročnika za izkustveno učenje o poklicih MATERIAL + ROKA = IZKUŠNJA.

     
 

Svetlobna gverila 2019


  Več prizorišč po Ljubljani
Junij 2019

Festival Svetlobna gverila se vnovič podaja v svetlobno zasedbo javnega prostora v mestnem središču, kjer se naboru lokacij v okolici Križank oziroma Galerije Vžigalica pridružuje nekaj novih prizorišč. Letošnji festival se posveča raziskovanju meja.

     
 

Sto let slovenskega poklicnega baleta


  Cankarjev dom
Maj / junij 2019

Pred stotimi leti je Ljubljana dobila prvi poklicni baletni ansambel, sledilo je obdobje baletnega razcveta, ki traja vse do danes. Razstava je na ogled do 13. junija v Prvem preddverju Cankarjevega doma.

     
 

Drago Tršar: Monument


  Gornjesavski muzej Jesenice
Junij 2019

Ob 90. letnici rojstva kiparja Draga Tršarja (april 2018) je Galerija Božidar Jakac v sodelovanju s šestimi javnimi zavodi pristopilia k projektu Drago Tršar – Monument. Rezultat projekta je niz preglednih razstav, kot poklon kiparjevemu izjemnemu in širokemu opusu.

     
 

Kjer so čebele doma


  Ljubljana
od 15. junija 2018 do 16. junija 2019

Razstava podaja pogled na avtohtono kranjsko čebelo, panje, poslikane panjske končnice in čebelnjake, ki zaznamujejo slovensko kulturno krajino.
21. oktober ob 16. uri - vodeni ogled razstave Kjer so čebele doma s soavtorico razstave dr. Bojano Rogelj Škafar.
Istočasno bo potekala tudi medena ustvarjalna delavnica za otroke (5 - 12 let).

     
 

Festival Klovnbuf


  Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana
Od 15. do 24. junija 2019

Festival Klovnbuf, ki bo potekal med 15. – 24. junijem v ljubljanski Stari elektrarni, je mednarodni festival novega cirkusa in sodobne klovnade, ki letos že dvanajstič sproža solze ganjenosti in smeha, razkriva skrite talente in prevrača ustaljena razmišljanja.

     
 

Tretjaz


  Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana
26. junij 2019 ob 20. uri

Tretjaz avtorjev Urbana Kmeta Marjete Kamnikar, ki bo premierno uprizorjena 26. junija ob 20. uri v ljubljanski Stari elektrarni, je b-stran igre M. M, je igra srečanj, kjer se najboljša prababica med plesalkami in najboljša plesalka med prababicami Marjeta Kamnikar od leta 2007 v uprizoritvenih formatih srečuje z že več kot 50 umetniki. B-stran je igra remiksov predstav.

     
 

Steklenik


  Steklenik, galerija za zvok, bioakustiko in umetnost
Med 29. junijem in 2. julijem

Zvočno krajino sto kilometrov dolge in do štiri kilometre široke Kuronske sipine bi najlažje opisali kot vseprežemajoče šume morja in vetra, ki se zajedajo v preostale zvočne plasti. Mešajo se s šumom človeka, ki je prav tako vseprisoten, v naselbinah kormoranov, v mikrosvetu zaščitenih žuželk in peščenih zrn, ki tu smejo in morajo biti, na naslednjem griču pa nikakor ne.

     
 

Poletna akademija v Rampa Lab-u


  Rampa Lab, Kersnikova 4, Ljubljana
Julij 2019

Na Poletni akademiji, ki bo potekala v Rampa Lab-u v prvem tednu julija, se boste z otroki, starimi med 9 in 14 let, podali v digitalni svet.

     
 

Urbano in hip hop


  Mladinski center ULCA
Od 20. junija do 2. julija 2019

Na brezplačni praktični delavnici ustvarjanja kratkega filma bodo udeleženci skupaj z mentorjema Petrom Cerovškom in dr. Majo Krajnc (filmska teoretičarka in odg. urednica revije KINO!) premišljevali, kako urbano umetnost ujeti v objektiv.

     
 

Kinodvorana DDT - Filmski teden Evrope


  Kinodvorana DDT, Delavski dom Trbovlje
Od 17. do 19. junija

Vabimo vas, da si ogledate tri sodobne evropske filme.
Ponedeljek, 17. junij, ob 20. uri triler Utoya
Torek, 18. junij, ob 18. uri mladinski film Učitelj Žaba
Sreda, 19. junij, ob 20. uri glasbena grozljivka Vrhunec

     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.