Julij

Elementov na stran:   6 10 20 50
 
<< < 1 2 > >>
 

Poletne počitniške delavnice v : Tajna galerijska druščina


  Narodna galerija (Ljubljana)
Junij in julij 2019

Od 26. do 29. junija od 8. do 16. ure
Od 1.  do 5. julija od 8. do 16. ure
Radi berete stripe?


     
 

Poletne naravoslovne delavnice v Prirodoslovnem muzeju Slovenije


  Prirodoslovni muzej Slovenije
Julij in avgust

Od 11. do 12.30 ure, vsak dan
Delavnice so namenjene spoznavanju narave in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Otroci med 5 in 12 leti se na delavnicah zabavajo, izvedo veliko novega in ustvarijo svoj izdelek, ki ga ponosno odnesejo domov. Zabavno je tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje.
Vsaka delavnica je samostojna enota. Otroci, ki se udeležijo petih poletnih naravoslovnih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.

     
 

Ivo Lenščak. Slikar


  Pilonova galerija Ajdovščina
Od junija do septembra 2019

Osrednja poletna razstava je posvečena ajdovskemu slikarju, Pilonovemu nečaku, Ivu Lenščaku in je na ogled še do 15. septembra.

     
 

Razstava Vzhodno od raja – Jugoton 1947–91


  Tehniški muzej Slovenije (Bistra pri Vrhniki)
Do 31. decembra 2019

Del razstave o zgodovini založbe Jugoton, prve in največje jugoslovanske glasbene založbe, je bil prvič na ogled javnosti leta 2014 v Tehničnem muzeju Nikola Tesla v Zagrebu. Razstavo v Bistri pa so obogatili še s pregledom različnih predvajalnikov zvoka ter akustične tehnike druge polovice 20. stoletja.

     
 

Razstava Zgodbe iz poštne torbe


  Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec
Do 24. novembra 2019

V sodelovanju z Zgodovinskim krožkom Osnovne šole Polhov Gradec je Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu pripravil občasno razstavo o zgodovini šolstva na Polhograjskem, ki je na ogled do 24. novembra.

     
 

Natečaj Najst za kratko dramsko besedilo 2019/20


  SNG Drama Ljubljana
Do 1. oktobra 2019

Stari od 9 do 15 let vabljeni k pisanju krajših dramskih besedil ali posameznih prizorov, namenjenih mladostnikom.

     
 

Filmski vlak


  Center za mladinsko kulturo Kočevje
Do 31. decembra 2019

Šest urna delavnica – MODUL 2 je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Slušatelji delavnice skozi vsebino filmske vzgoje spoznavajo sodobne načine poučevanja.

     
 

Virtualni muzej rudarstva 4. dritl (Trbovlje)


  Delavski dom Trbovlje
Do 31. decembra 2019

V Trbovljah ponujamo enkraten spoj zgodovine težke industrije in visokotehnološke prihodnosti: dediščino rudarstva predstavljamo na novo, vizualno atraktivno. Obiskovalci se lahko prebijajo skozi pravi rudniški rov, opremljen z izvirnimi rudniškimi eksponati, s svetlobnimi in zvočnimi efekti, hologrami in projekcijami. S pomočjo najsodobnejše opreme za navidezno in razširjeno resničnost lahko vstopite v svet rudarjev, kakršen je bil pred stotimi leti. S sodobno tehnologijo pa predstavljamo tudi življenje družin v rudarski koloniji in njihov boj za boljši jutri.

     
 

Filmski tabor Mad About Film - prijave do 31. julija


  Stari trg ob Kolpi
Od 7. do 13. avgusta

Vemo, da se že ob koncu šolskega leta snujejo družinski načrti za poletje, zato pedagoge na srednjih šolah po vsej Sloveniji prosimo, da o 4. filmskem taboru za mlade med 15. in 19. letom, ki bo potekal od 7. do 13. avgusta v Gorenjih Radencih, obvestijo vse dijake na svoji šoli, ki bi jih ta počitniški program utegnil zanimati. Tabor bo letos potekal v osrčju reke Kolpe, mladi bodo nastanjeni v počitniškem domu CŠOD Radenci. Prijave do 31. julija.

     
 

Brezplačne filmsko-vzgojne (FV) vsebine


  Zavod Vizo
Do 31. decembra 2019

Ena od osrednjih filmsko-vzgojnih organizacij pri nas izvaja različne FV dejavnosti za najširši krog udeležencev. Največjo pozornost namenjajo otrokom in mladostnikom, zato že peto leto zapored sodelujejo z vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami po vsej Sloveniji. V prihajajočem šolskem letu 2019/20 brezplačno ponujajo izbrane filmsko-vzgojne vsebine (omejeno število izvedb), ki bodo obogatile učni program, otrokom in mladostnikom pa z njihovo pomočjo lahko omogočile vpogled v pomembno svetovno zakladnico vedenja o filmski umetnosti. S projektom Filmska vzgoje v VIZ izpostavljajo film kot medij in umetnost, ki potrebuje resno in strokovno obravnavo.

     
<< < 1 2 > >>
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.