Radijska igra za otroke (RIO)


  Radio Slovenija
Januar 2019

RTV SLO

Radijska igra za otroke je na sporedu vsako nedeljo ob 8.05 na 1. programu Radia Slovenija – PRVI. V januarju nedeljska jutra prebujajo – Dideldudel ima besedo  (20. 1. 2019) in Gornastenisedimuha (27. 1. 2019).
Igre na zahtevo in didaktično gradivo za aktivni sprehod z otrokom skozi zvok pa so dostopni na Otroškem portalu RTV Slovenija v razdelku RIO. Igre predvajane v etru so še teden dni dostopne na zahtevo na spletni platformi RTV 4D.
Radijska igra kot svojevrsten umetniški žanr in didaktično sredstvo je nadvse pomembna za razvoj abstraktnega mišljenja in slušne senzibilnosti. Kontakt: Klemen Markovčič (rio@rtvslo.si).
V oddaji Razgledi in razmisleki predstavitev kulturno-umetnostne vzgoja na Arsu skozi oceno letne serije oddaj; več o seriji in posameznih oddajah na spletni strani Arsa.
Za brezplačen voden ogled Radia ali Televizije Slovenija pa pišite na ogled@rtvslo.si.


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.