Prva slovenska uprizoritev komedije Odhodi vlakov (Petr Zelenka)


  Mestno gledališče ljubljansko
10. januar 2019 ob 20. uri

Mestno gledališče ljubljansko
http://www.mgl.si/sl/program/predstave/odhodi-vlakov/

K pisanju neskončno zabavne, a vendar tudi trpke komedije Odhodi vlakov je Zelenko spodbudila bulvarka Michaela Frayna Kitajci enodejanka za dva igralca, ki z vratolomno hitrostjo s pomočjo treh vrat in s številnimi preoblekami prehajata iz vloge v vlogo in tako oblikujeta kar sedem likov (pet se jih tudi dejansko pojavi na odru).
Zakonca Jo in Stephen sta na večerjo povabila dva para. Prihaja dolgoletna prijateljica, ki se je pred kratkim razšla z možem in bo s seboj pripeljala novega partnerja. Stvar se zaplete, ker je pozabljivi in raztreseni Stephen po pomoti povabil tudi njenega bivšega moža … Zelenka pa se, kot Frayn v igri Hrup za odrom, ne posveča samo dogajanju na odru, ampak tudi za njim. Odhodi vlakov so sicer napisani kot situacijska komika, a določene nenavadnosti že od samega začetka nakazujejo, da se za vsem skupaj skriva še nekaj.
Režija: Primož Ekart; Prevod: Tatjana Jamnik; Dramaturgija: Petra Pogorevc
Igrata: Primož Pirnat in Mojca Funkl
Več na povezavi.


 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.