Prva slovenska uprizoritev drame Ta nesrečni rod (Zinnie Harris)


  Mestno gledališče ljubljansko
17. januar 2019 ob 20. uri

Mestno gledališče ljubljansko
http://www.mgl.si/sl/program/predstave/ta-nesrecni-rod/

Trilogija po motivih Ajshilove Oresteje
Če se edina ohranjena trilogija iz antičnih časov – Ajshilova Oresteja, vrti okoli človeške, večinoma moške objestnosti in napuha, se Zinnie Harris posveti predvsem ženskam te od bogov preklete rodbine. Klitajmestra v dolgih letih moževe odsotnosti utaplja svojo žalost v alkoholu, ker ne more odpustiti Agamemnonu, da je za srečo pri napadu na Trojo žrtvoval prvorojenko Ifigenijo. Ko se mož po zmagi vrne, ga Klitajmestra ubije. Krvoločni umor vidi njuna najmlajša hči Elektra. V drugem delu Elektra skrbi za bolno mater. Nekega dne naleti na brata Oresta, ki želi maščevati očetovo smrt. Skupaj napadeta mater in Elektra jo pokonča. V zadnjem delu srečamo Elektro, priklenjeno na posteljo v sodobni psihiatrični bolnišnici.
Režija: Ivana Djilas; Prevod: Tina Mahkota; dramaturgija: Ira Ratej
Igrajo: Jette Ostan Vejrup, Nina Rakovec, Matjaž Tribušon k. g., Filip Samobor, Gregor Gruden, Lea Cok k. g., Boris Ostan, Nataša Tič Ralijan, Karin Komljanec, Boštjan Gombač k. g., Lotos Vincenc Šparovec in Boris Kerč
Več na povezavi.Foto: Peter Giodani 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.