Ivan Cankar


  Ljubljana
do 28. februarja 2019

Mestni muzej Ljubljana
www.mgml.si

Razstava Ivan Cankar sledi življenjski poti pisatelja Ivana Cankarja v osmih slikah. Vsako obdobje njegovega življenja zrcali svet, v katerem je Cankar živel, in opredeljuje besedila, ki jih je ustvarjal. Ta so odsev njegovega doživljanja lastne vloge v sodobnem času in obenem tudi okolja s svojimi odločilnimi vplivi nanj. Vsa obdobja njegovega življenja sta določala strast in hrepenenje po družbi in okolju, ki bi primerno vrednotila njegovo bivanje.

Več na povezavi.

Od septembra dalje se bo ob razstavi odvijal program javnih vodstev za odrasle in družine, delavnice kreativnega pisanja, okrogle mize z dramskimi igralci in dnevi srečanj kreativne kavarne. Učitelji in vzgojitelji pa lahko že danes rezervirate svoj obisk z vrtčevskimi, osnovnošolskimi ter dijaškimi skupinami za šolsko leto 2018/2019. Informacije o programih najdete tukaj.

foto: Ivan Cankar v literarnem klubu slovenskih študentov na Dunaju, 1896/97 (vir: MGML) 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.