Ivan Cankar in Evropa


  Cankarjev dom, Ljubljana
od 29. junija 2018 do 28. februarja 2019

Cankarjev dom
www.cd-cc.si

Avtorska zasnova razstave: dr. Janko Kos v sodelovanju z Ženjo Leiler; vizualna podoba, postavitev: Silvan Omerzu, Katarina Štok Pretnar

Razstava je v celoti posvečena pisateljevemu literarnemu delu. Ne bo le spoštljivo spominska, ampak predvsem pogled na njegovo delo z evropskim ozadjem. V tem kontekstu se namreč kaže posebna izvirnost Cankarjeve literature, pripete na slovensko moralno in socialno tradicijo. Predstavitev bo z najrazličnejšimi vizualnimi sredstvi in strnjenim besedilom obenem pomenila pripoved o Cankarjevi odličnosti, njegovi vsestransko vrhunski estetiki ter vizionarstvu v ključnih dramah in pomembnejših proznih delih.

Vodeni ogledi in delavnice
Ob razstavi bodo za šolske skupine organizirali vodene oglede. Za predšolske otroke ter učence prve in druge triade bodo organizirane delavnice, ki jih je zasnoval Tomo Kočar, pisatelj, dramatik in avtor radijskih iger. Otroci se bodo na delavnicah med odlomki najbolj znanih Cankarjevih del in zanimivostmi iz njegovega pestrega življenja sami preizkusili v vlogah pisateljev in dramatikov, lektorjev in urednikov. Tako se bodo interaktivno in igrivo spoznali z močjo pripovedovanja, različnimi literarnimi oblikami, bogatim besednjakom ter drugimi značilnostmi Ivana Cankarja in drugih vrhunskih literarnih ustvarjalcev.

Več informacij: Kristina Jermančič Golc (01 24 17 161, 051 374 541, kristina.jermancic@cd-cc.si)


 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.