Pogovor Kričati ali biti tiho? ob ogledu predstave 6


  Slovensko mladinsko gledališče
5. februar 2019 ob 19. uri

Slovensko mladinsko gledališče
www.mladinsko.com

Predstava 6 tematizira konkreten dogodek, ko so v Dijaški in študentski dom Kranj poskušali namestiti šest mladoletnih beguncev brez spremstva, vendar so zaradi nasprotovanja nekaterih staršev, profesorjev Gimnazije Franceta Prešerna in lokalne skupnosti morali ta načrt opustiti. Dokumentarno gradivo, dopolnjeno s fiktivnimi dialogi, zgradi srhljivo kronologijo človeških strahov in predsodkov. Po predstavi sledi pogovor z ravnateljico kranjskega dijaškega doma Judito Nahtigal in novinarjem Markom Jenšterletom o vzrokih in posledicah dogodkov iz februarja 2016, ki ga bo vodila novinarka Maja Žiberna. Je težava samo v tem, da je bil del vpletenih v te dogodke (pre)glasen, ali pa je bil del (preveč) tiho? Česa smo se iz kranjskega primera naučili?
Ogled prve ponovitve v nedeljo, 10. februarja, ob 19. uri je za registrirane koordinatorje KUV do zapolnitve prostih mest brezplačen.
Rezervacije sprejemamo na e-naslovu marketing@mladinsko-gl.si.
Več na povezavi.


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.