Februar

Elementov na stran:   6 10 20 50
 
<< < 1 2 3 > >>
 

Gibanica, bienale slovenske sodobne plesne umetnosti


  Cankarjev dom, Ljubljana
od 27. februarja do 2. marca 2019

Gibanica, ki od leta 2003 bienalno streže s slovenskimi sodobnoplesnimi izdelki, je postala osrednja manifestacija sodobnega plesa pri nas in predstavlja slovensko plesno produkcijo, ki jo za festival vselej izbere tričlanska mednarodna selektorska ekipa, tokrat v sestavi: Ivana Ivković (Hrvaška), Petra Pikalo (Slovenija) ter Claire Verlet (Francija).

     
 

Šivarije Manice K. Musil


  UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2, Maribor
14. december 2018 ob 18. uri

Avtorica, sicer arhitektka, se je z ilustracijo začela ukvarjati leta 2011. Sprva je svoje zgodbe za otroke ilustrirala v grafični tehniki, sčasoma pa se je njen oblikovalski pristop spremenil in v kreativnem izbruhu se je odločno lotila drugačne prakse. Podob preprosto ni več risala, ampak jih začela šivati, lepiti in kvačkati.

     
 

Baal, »otrok« mladega Brechta


  Slovensko mladinsko gledališče
10. februar 2019

Baal Andreja Rozmana Roze gradi predvsem na skrajno egocentričnem odnosu Brechtovega lika do družbe in ljudi. Zgodbo prestavlja v sodoben čas in naš prostor, zato so nekoliko bolj izpostavljene nacionalne teme.

     
<< < 1 2 3 > >>
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.