Februar

Elementov na stran:   6 10 20 50
 
 

Pogovor Kričati ali biti tiho? ob ogledu predstave 6


  Slovensko mladinsko gledališče
5. februar 2019 ob 19. uri

Predstava 6 tematizira konkreten dogodek, ko so v Dijaški in študentski dom Kranj poskušali namestiti šest mladoletnih beguncev brez spremstva, vendar so zaradi nasprotovanja nekaterih staršev, profesorjev Gimnazije Franceta Prešerna in lokalne skupnosti morali ta načrt opustiti.

     
 

Kuhinjska miza na 11. izvedbi festivala Bobri


  Ljubljana
še do 8. februarja 2019

Kuhinjska miza (Kitchen Table), ki bo 7. februarja ob 15. uri v preddverju velikega odra Lutkovnega gledališča Ljubljana, bo odprta za javnost in je novost v projektu Bobrove mlade oči. Najstniki bodo v okviru festivala pripravili okroglo mizo , na kateri se bodo pogovarjali o predstavah, ki so si jih ogledali na festivalu, in o sodobnih pristopih v gledališču in umetnosti, namenjenih mladim.

     
 

Dnevi odprtih vrat ob obletnici SLOGI


  Slovenski gledališki inštitut
27., 28. februar in 4. marec 2019

Slovenski gledališki inštitut praznuje petletnico svoje ustanovitve oziroma rednega delovanja muzejskega izobraževalnega programa s ponudbami za otroke, mladino in odrasle. S svojimi predhodniki pa deluje že od leta 1952 kot osrednji slovenski gledališki muzej.

     
 

Gibanica, bienale slovenske sodobne plesne umetnosti


  Cankarjev dom, Ljubljana
od 27. februarja do 2. marca 2019

Gibanica, ki od leta 2003 bienalno streže s slovenskimi sodobnoplesnimi izdelki, je postala osrednja manifestacija sodobnega plesa pri nas in predstavlja slovensko plesno produkcijo, ki jo za festival vselej izbere tričlanska mednarodna selektorska ekipa, tokrat v sestavi: Ivana Ivković (Hrvaška), Petra Pikalo (Slovenija) ter Claire Verlet (Francija).

     
 

Šivarije Manice K. Musil


  UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2, Maribor
14. december 2018 ob 18. uri

Avtorica, sicer arhitektka, se je z ilustracijo začela ukvarjati leta 2011. Sprva je svoje zgodbe za otroke ilustrirala v grafični tehniki, sčasoma pa se je njen oblikovalski pristop spremenil in v kreativnem izbruhu se je odločno lotila drugačne prakse. Podob preprosto ni več risala, ampak jih začela šivati, lepiti in kvačkati.

     
 

Baal, »otrok« mladega Brechta


  Slovensko mladinsko gledališče
10. februar 2019

Baal Andreja Rozmana Roze gradi predvsem na skrajno egocentričnem odnosu Brechtovega lika do družbe in ljudi. Zgodbo prestavlja v sodoben čas in naš prostor, zato so nekoliko bolj izpostavljene nacionalne teme.

     
 

Zlato kitajskih cesarjev. Zlati predmeti iz obdobja Wanli dinastije Ming – zbirka Dong Bo Zhai


  Narodni muzej Slovenije
od 16. avgusta 2018 do 15. februarja 2019

Gostovanje prestižne razstave izvirnega umetelno izdelanega nakita, posodja in drugih unikatnih umetnin z daljne Kitajske je dokaz mojstrstva tedanje zlatarske obrti kot tudi prefinjenega okusa in denarne moči danes znamenitih vladarjev.

     
 

Za blagor vseh ljudi


  SNG Nova Gorica
23. in 27. februar 2019 ob 20. uri

Italijanski režiser, igralec in dramatik Francesco Randazzo razkriva v igri Za blagor vseh ljudi najtemnejše strasti in brezčutnost sodobne družbe ter strah pred neznanim. Angažirano dramo je napisal po resničnem dogodku in zanjo prejel nagrado, na oder pa jo je postavila režiserka Nenni Delmestre.

     
 

Mesta trajnosti. Paviljoni, manifesti in kripte


  Muzej sodobne umetnosti Metelkova
od 15. novembra 2018 do 17. februarja 2019

Aprila letos so v enem od osrednjih berlinskih muzejsko-galerijskih prostorov Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart, ki deluje v okviru berlinske Nationalgalerie, odprli razstavo Hello World, pri kateri je sodelovala tudi ljubljanska Moderna galerija in prav ta del razstave si bo sedaj mogoče ogledati tudi v ljubljanskem Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.

     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.