Ljubljana. Zgodovina. Mesto.


  Ljubljana
od 9. maja 2018 dalje

Mestni muzej Ljubljana
www.mgml.si

Večtisočletno dediščino Ljubljane bo na kronološki način in z dragocenimi avtentični predmeti, kot je najstarejše leseno kolo z osjo na svetu, predstavila nova stalna razstava, ki bo v Mestnem muzeju Ljubljana na ogled od 9. maja naprej.

V globaliziranem svetu se mesta med seboj morda najbolj razlikujejo prav po dediščini, ki je oblikovala tudi našo ljubljansko identiteto. Zato bo razstava s ponosom izpostavljala lokalne posebnosti, zgodbe nekdanjega vsakdana in osebnosti, ki so bolj usodno zaznamovale našo preteklost.

Z novim šolskim letom 2018/19 bodo za vas pripravili nove sveže pedagoške programe za vrtce, osnovne in srednje šole, ki bodo obogatili pogled na preteklost našega glavnega mesta.


Najstarejše leseno kolo z osjo na svetu © Matevž Peternoster/MGML


 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.