Nebeška bitja. Ne človek ne žival


  Ljubljana
od 10. julija do 4. novembra 2018

Moderna galerija
www.mg-lj.si

Tako ljudje kot rastline in živali trpimo zaradi klimatskih sprememb, zaradi dejstva, da smo samo surovina za nadaljnjo proizvodnjo, ne pa tudi bitja, ki si želijo svobodo in harmonijo. Vse to proizvaja željo po begu iz neznosnih razmer in željo po uporu, in če sledimo posrednemu sporočilu naših umetnikov, si je mogoče zamisliti skupni upor vseh živih bitij. Ali se lahko človek upre skupaj z rastlinami in živalmi?

Razstava Nebeška bitja. Ne človek ne žival nas opozarja na to, da smo tako ljudje kot živali produkt dolgotrajne zgodovine različnih uporov in pobegov iz danih okoliščin.

Umetniki: Jure Detela, Igor Grubić, Janez Janša, Alexi Kukuljevic, Oleg Kulik, Siniša Labrović, Tanja Lažetić, Vladimir Leben in Ercigoj Art, Marko Pogačnik, Franc Purg, Tamara Al-Samerraei, Maja Smrekar, Sven Stilinović, Jože Tisnikar, Zoran Todorović, Jalal Toufic, Anton Vidokle

Kustosinji razstave: Zdenka Badovinac, Bojana Piškur


Vladimir Leben in Ercigoj Art, Pasje življenje, triptih; vezene slike in klop, 2013, izrez (vir: MG+MSUM) 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.