Zgodbe iz poštne torbe, Zgodovina poštne službe na Polhograjskem


  Polhov Gradec
od 18. maja do 5. novembra 2017

Tehniški muzej Slovenije - Muzej pošte in telekomunikacij
www.tms.si

Razstavo so v muzeju pripravili v sodelovanju z učenci Zgodovinskega krožka na osnovni šoli Polhov Gradec. S pomočjo starih razglednic, dokumentov in drugega gradiva, ki so ga za potrebe razstave posodili krajani, bo na razstavi predstavljena zgodovino prvih poštnih uradov v Polhovem Gradcu, Črnem Vrhu, Šentjoštu in Dobrovi pri Ljubljani. Da bi temo in pripravljanje razstave čim bolj približali mladim raziskovalcem, so učenci za razstavo pripravili posebno poštno igro, s katero skozi slike in hudomušne naloge spoznavajo svoje kraje in zgodovino poštne dejavnosti.

Več informacij na povezavi.Na fotografiji: poštna upravnica Ivanka Bizjan pred poštnim uradom v Polhovem Gradcu ok. leta 1930, hrani družina Bizjan, Polhov Gradec 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.