Nova doba prihaja! Industrija–delo–kapital


  Ljubljana
do 3. septembra 2017

Mestni muzej Ljubljana
www.mgml.si

V Mestnem muzeju Ljubljana so z razstavo Nova doba prihaja! Industrija−delo–kapital, ki bo na ogled do 21. maja 2017, pripravili prvi celostni pregled razvoja industrije v Ljubljani in njenega sovplivanja na različne družbene spremembe. Predstavljeni so začetki in razvoj industrializacije osrednjega slovenskega prostora, posledična urbanizacija mesta, spremembe v pravicah in življenjskem standardu delavcev, politične spremembe, ki so vplivale na kapital, industrijo in delavce, pa tudi industrijska prihodnosti slovenskega glavnega mesta.
Več na povezavi.

Ob razstavi so pripravili različnim starostnim skupinam prilagojene programe:
•    Kako dišijo tovarne? – interaktivno vodenje z delavnico za vrtce in prvo triado OŠ
•    Kako dišijo tovarne? – interaktivno vodenje z delavnico za 4. in 5. razred OŠ
•    Nova doba prihaja! Industrija – delo – kapital, vodenje za drugo in tretjo triado OŠ in SŠ

Prijave in informacije o programih – na telefonski številki 01 24 12 506, od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro ali po elektronski pošti prijava@mgml.si.


Avtor fotografij: Matevž Paternoster


 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.