Poti samurajev. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem


  Ljubljana
od 30. maja do 5. novembra 2017

Narodni muzej Slovenije
www.narmuz-lj.si

Lik japonskega bojevnika – samuraja, njegovo orožje, bojne spretnosti in miselni svet nas vznemirjajo že vsaj stoletje in pol, odkar se je dežela vzhajajočega sonca po dolgi osami začela odpirati svetu. Zato ob podpori Veleposlaništva Japonske v Republiki Sloveniji, Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani pripravljajo razstavo, na kateri bodo javnosti prvič doslej celovito predstavili okrog petdeset izbranih primerkov japonskega orožja in zaščitne opreme iz Narodnega muzeja Slovenije ter več zasebnih zbirk – ob njih pa bojevnike, ki so jih nekoč uporabljali, svet, v katerem so živeli, in poti, po katerih je izročilo samurajev doseglo Slovence.

Nova občasna razstava bo na ogled od 30. maja do 5. novembra 2017 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova.

Ob razstavi so pripravili programa, prilagojena posameznim starostnim skupinam:
Samurajska skrivnost: postani nepremagljiv! – interaktivni vodeni ogled z delavnico za prvo triado OŠ,
Poti samurajev, vodeni ogled razstave za drugo in tretjo triado OŠ in SŠ.

Prijave in informacije o programih – na T 01 24 14 439 ali 051 384 888 od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro ali na e-naslovu arheozabava@nms.si.


Avtor fotografije: Tomaž Lauko


 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.