Kurja polt


  Ljubljana
19. do 23. april 2017

Slovenska kinoteka in Kinodvor
www.kurjapolt.org

Festival, ki bo potekal med 19. in 23. aprilom v Slovenski kinoteki in Kinodvoru v Ljubljani, praznuje in prikazuje – pogosto prvič na domačem platnu in v izvornem formatu filmskega traku – tisto čudovito bizarno, drzno in divje polje filmske ekspresije, ki nosi oznake kultni, žanrski, off mainstream, eksploatacijski ... Nekateri med njimi so filmske sirote brez pedigreja, drugi so zamolčani, spregledani, prepovedani filmi velikih avtorjev. Vsi skupaj pa tvorijo filmsko subkulturo, ki ima svoj kredo, svoj videz, svoj kult privržencev in svoje večno mesto na kanonski margini, od koder kriči zoper konvencionalnost in konformizem, zoper družbeni, politični in filmski status quo.

Odprte so prijave na festivalski delavnici:
Društvo za širjenje filmske kulture KINO! izvaja na festivalu filmskokritiško delavnico Naježimo dlako, ostrimo pogled za mlade od 18. leta. Delavnica žanrskega fanzina Naredi si fanzin pa bo ob koncu letošnje izdaje obrodila prvo številko kurjepoltnega fanzina. Več o delavnicah in prijavah na povezavi.

V okviru festivala bo 21. aprila v Kinodvoru potekala tudi konferenca kultnega filma: Škart ali bogastvo? Politika žanrskega filma. Konferenco organizira Društvo za širjenje filmske kulture Kurja polt v sodelovanju z Univerzo Northumbria (Newcastle, Velika Britanija). Informacije o predavanjih in predavateljih najdete na povezavi. Konferenca je odprta za javnost ter namenjena vsem ljubiteljem, poznavalcem in študentom filma. Vstop prost.


 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.