O BAZARJUS Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za zunanje zadeve, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                 

Več >

 

Kulturni Bazar 2017 

Osrednja tema Kulturnega bazarja 2017, ki je potekal 30. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, je bila kreativnost, kreativno partnerstvo in kreativno povezovanje.
Paul Collard, mednarodno priznan strokovnjak za kulturno-umetnostno vzgojo (Creativity, Culture and Education – CCE, Velika Britanija), je v uvodnem predavanju pojasnil, zakaj sta danes v svetu ustvarjalnost in kreativno učenje tako zelo pomembna za izobraževanje otrok in mladine. Posnetek predavanja si lahko ogledate na povezavi.


Vabljeni na strokovni usposabljanji:
- prvi Kulturni bazar v regiji, ki bo 29. novembra 2017 v SNG Maribor,
- Kulturni bazar 2018, ki bo 5. aprila 2018 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

 
 

Poletni lutkovni pristan 2017

1. avg. 2017
Med 5. in 28. avgustom bo v Mariboru potekal mednarodni festival Poletni lutkovni pristan, ki ostaja stalnica poletnega dogajanja v mestu.  V prvi vrsti ponuja najboljše tuje in domače lutkovne predstave za otroke, pa tudi predstave za odrasle, delavnice, razstave, inštalacije in druge spremljevalne dogodke. Preberi več >
 

Radio Slovenija - Radijska igra za otroke (RIO)

31. jul. 2017
Radijska igra za otroke je na sporedu vsako nedeljo ob 8.05 na 1. programu Radia Slovenija – PRVI. Preberi več >
 

Pridružite se Evropskemu tednu športa

19. jul. 2017
#BEACTIVE Slovenija je sporočilnost Evropskega tedna športa, ki ga bomo obeležili med 23. in 30. septembrom. Gre za iniciativo Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljane k redni gibalni aktivnosti. Preberi več >
 

Natečaj Najst za dramsko besedilo z naslovom Zdaj vem, kako je biti drugačen

26. jun. 2017
V SNG Drama Ljubljana pripravljajo novo bralno uprizoritev za abonma Najst z naslovom Zdaj vem, kako je biti drugačen. Za predstavo potrebujejo nova dramska besedila, ki bi jih napisali ljubitelji gledališča, stari od 9 do 15 let. Iščejo besedila, ki temeljijo na izkušnjah mladih piscev in ujamejo v naslov zanimive zgodbe o drugačnosti skozi njihove oči. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.