O BAZARJU

 


S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                 
Več >

 

Kulturni Bazar 2016 

Na Kulturnem bazarju 2016, ki je potekal 31. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, je svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.

Strokovnega usposabljanja se je udeležilo več kot 1000 strokovnih delavcev iz vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, študentov in predstavnikov kulturnih ustanov, dogodek pa je obiskalo več kot 2000 otrok, učencev in dijakov ter drugih obiskovalcev.

Kulturni bazar 2017 bo potekal v četrtek, 30. marca 2017, v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!

 
 

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča ANA MRAZ 2016

5. dec. 2016
Gledališče Ane Monro ljubitelje uličnega gledališča med 16. in 20. decembrom vabi v Ljubljano na Ano Mraz 2016. Zimski mednarodni festival uličnega gledališča, ki v veselem decembru središče slovenske prestolnice poživlja že od leta 2000, se po letih gostovanja na nabrežju in mostovih Ljubljanice seli v park Zvezda na Kongresnem trgu. Preberi več >
 

Mednarodni festival animiranega filma Animateka 2016

29. nov. 2016
Na festivalu animiranega filma Animateka, ki bo potekal med 5. in 11. decembrom 2016 v Kinodvoru in Slovenski kinoteki v Ljubljani, se bodo predstavili kratki animirani filmi iz Vzhodne in Srednje Evrope. Organizatorji posebno pozornost posvečajo otrokom in mladim, saj se zavedajo, kako pomembni sta vzgoja in izobraževanje mladih iz animiranega filma. Preberi več >
 

Decembrski sejem ilustracije v Vodnikovi domačiji v Ljubljani

29. nov. 2016
V Vodnikovi domačiji v Ljubljani se v začetku decembra odpre II. decembrski sejem ilustracije, ki je priložnost, da se s slovensko ilustracijo spozna mlado in staro. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.