O BAZARJU

 


 

S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Ministrstvo za zdravje, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2015 

Kulturni bazar 2015 bo potekal 18. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani. Enodnevna prireditev, ki poteka kot strokovno usposabljanje, je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, študentom ter vsem, ki kulturno-umetnostno vzgojo vključujete v svojo delo.  Hkrati pa so vrata Cankarjevega doma ves dan odprta tudi širši javnosti – otrokom in mladim ter vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.
Udeležba na KB je za vse obiskovalce brezplačna.

Program strokovnega usposabljanja in e-prijavnica bosta objavljena na spletni strani v prvi polovici januarja 2015, program za otroke in mladino ter širšo javnost in e-prijavnica pa v prvi polovici februarja 2015.

Vabljeni!

 

 
 

Poziv k oddaji prispevkov za posvetovanje Bralnega društva Slovenije

23. okt. 2014
Bralno društvo Slovenije za mednarodni dan pismenosti, 8. september 2015, načrtuje celodnevno strokovno posvetovanje z naslovom Branje združuje.
V razvijanju bralne pismenosti lahko prepoznamo dve glavni skupini s posebnimi potrebami: tiste, ki lažje berljivo ali prilagojeno besedilo potrebujejo stalno, in tiste, ki lažje berljivo gradivo potrebujejo le v določenem obdobju. BDS vabi k aktivni udeležbi na posvetovanju s prispevki, ki se osredotočajo na drugo skupino. Preberi več >
 

Strokovni posvet o filmski vzgoji v vzgoji in izobraževanju

15. okt. 2014
Strokovni posvet o filmski vzgoji v vzgoji in izobraževanju v organizaciji Zavoda Republike Slovenije za šolstvo (ZRSŠ), Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Ministrstva za kulturo (MK) in Art kino mreže Slovenije (AKMS) je namenjen koordinatorjem KUV v VIZ iz vse Slovenije, vsebinsko pa zasnovan tako, da je primeren za strokovne delavce vrtcev, osnovnih šol, srednjih šol, dijaških domov ...). Potekal bo v dveh terminih: 4. novembra 2014 v Kosovelovem domu Sežana v Sežani in 6. novembra 2014 v Kulturnem domu Slovenj Gradec v Slovenj Gradcu.  Preberi več >
 

KINO-KATEDRA ZA PEDAGOGE II: Metodologija filmske vzgoje

2. okt. 2014
V Slovenski kinoteki z novim šolskim letom začenjajo z drugim sklopom filmsko-vzgojnih delavnic Kino-katedra za pedagoge. Projekt je namenjen tistim pedagoškim delavcem srednjih šol in zadnje triade devetletke, ki bi pri svojem delu želeli uporabljati tudi filmski medij. V letošnjem letu se bodo posvetili metodologiji poučevanja filma kot samostojne umetnosti in kot sestavnega dela različnih učnih predmetov. Preberi več >
 

Povabilo 1. programa Radia Slovenija za vrtce

2. okt. 2014
1. program Radia Slovenija je lani izdal zgoščenko z izvirnimi slovenskimi pravljicami za oddajo »Lahko noč, otroci 2013!«. K sodelovanju vabijo otroke, vzgojiteljice in vzgojitelje z namenom, da pravljice, ki so zbrane na zgoščenki, zaživijo tudi v skupinskih likovnih upodobitvah otrok. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.