O BAZARJU

 


 

S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za zunanje zadeve, Slovenska nacionalna komisija za Unesco, CMEPIUS ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2015 

Na Kulturnem bazarju 2015, ki je potekal 18. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, je svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.
Strokovnega usposabljanja se je udeležilo več kot 1000 strokovnih delavcev z vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, študentov in predstavnikov kulturnih ustanov, dogodek pa je obiskalo več kot 2000 otrok, učencev in drugih obiskovalcev.

Kulturni bazar 2016 bo potekal 31. marca 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!

 

 
 

Mednarodni grafični likovni center objavlja poziv šolam

20. apr. 2015
V okviru 31. grafičnega bienala, Ljubljana, 28. 8.–3. 12. 2015, vabijo k sodelovanju pri posebnemu projektu za šole Glasovi s šolskih klopi (Frequencies Project). Projekt v sodelovanju s šolami izvaja umetnik Oscar Murillo, ki se predstavlja tudi na bienalu. K sodelovanju so vabljeni šolski razredi predvsem zadnje triade osnovne šole oziroma šolarji stari od 10 do 16 let. Preberi več >
 

23. april – svetovni dan knjige

16. apr. 2015

Dan je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine.

 Preberi več >
 

Dan Zemlje 2015

15. apr. 2015
22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo že več kot 30 let. Namen tega dne je opozoriti javnost na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo. Ob tej priložnosti je Slovenski šolski muzej pripravil spremljevalni program ob razstavi Učilnica v naravi: šolski vrt včeraj, danes, jutri. Preberi več >
 

Svetlobna gverila - Ti rečeš svetloba, jaz mislim senca in Nočni obiskovalci

13. apr. 2015
V okviru pred-festivalskega dogodka Svetlobne gverile v produkciji Strip Core/Forum Ljubljana bodo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje gostili razstavo Ti rečeš svetloba, jaz mislim senca avtoric Aleksandre Stratimirović in Sandre Praun, v grajskem parku MAO pa bo vzporedno razstavljena svetlobna inštalacija Nočni obiskovalci avtorice Katje Paternoster. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.