O BAZARJU

 


 

S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Ministrstvo za zdravje, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2014 

Na Kulturnem bazarju 2014, ki je potekal 26. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, je svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.
Strokovnega usposabljanja se je udeležilo okrog 1000 strokovnih delavcev iz vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, študentov ter predstavnikov kulturnih ustanov, dogodek pa je obiskalo tudi več kot 2000 otrok, učencev in dijakov ter drugih obiskovalcev.

Kulturni bazar 2015 bo potekal 18. marca 2015 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!

 

 
 

Posvet o načrtni kulturno-umetnostni vzgoji v vzgoji in izobraževanju - gorenjska regija

1. sep. 2014
V letu 2014 Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo in Zavod za varstvo kulturne dediščine nadaljujemo z organizacijo regijskih posvetov Kako s kulturo izboljšamo otrokov in mladostnikov vsakdan.
Za gorenjsko regijo pripravljamo posvet v torek, 30. 9. 2014 v Linhartovi dvorani v Radovljici. Posvet se programsko navezuje tudi na nacionalni Teden kulturne dediščine. Preberi več >
 

Rastem s knjigo OŠ in SŠ 2014

26. avg. 2014
Nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture Rastem s knjigo izvaja Javna agencija za knjigo RS (JAK) v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi in srednjimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter osnovnimi in srednjimi šolami v zamejstvu. Preberi več >
 

Vabilo na prireditev ob mednarodnem dnevu pismenosti

25. avg. 2014
Ob letošnjem mednarodnem dnevu pismenosti (8. september) Bralno društvo Slovenije načrtuje kulturni dogodek, na katerem želijo vzpostaviti povezave med čim večjim številom ustanov in posameznikov, ki delujejo na področju branja. Preberi več >
 

Razstava Cerkev slovenskega jezika v Narodni in univerzitetni knjižnici

25. avg. 2014
V Narodni in univerzitetni knjižnici bo od 4. septembra do 4. oktobra na ogled pomembna razstava z naslovom Cerkev slovenskega jezika. Knjižnica jo pripravlja v počastitev 450. obletnice izida Trubarjeve Cerkovne ordninge. Na razstavi bo na ogled izvod tega dela, ki je bil oktobra lani nepričakovano odkrit v Mestnem arhivu v Memmingenu v Nemčiji. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.