O BAZARJU

 


 

S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Ministrstvo za zdravje, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2014 

Na Kulturnem bazarju 2014, ki je potekal 26. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, je svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.
Strokovnega usposabljanja se je udeležilo okrog 1000 strokovnih delavcev iz vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, študentov ter predstavnikov kulturnih ustanov, dogodek pa je obiskalo tudi več kot 2000 otrok, učencev in dijakov ter drugih obiskovalcev.

Kulturni bazar 2015 bo potekal 18. marca 2015 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!

 

 
 

Nacionalni teden kulturne dediščine - ŠOLAM IN VRTCEM: VABILO K OBISKU PRIREDITEV

19. jun. 2014
Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije vabi vas k obisku brezplačnih kulturnih dogodkov, ki so jih za vas pripravili skupaj z muzeji, galerijami in drugimi zavodi s področja kulture, knjižnicami, območnimi izpostavami Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalnimi skupnostmi, nevladnimi organizacijami in zavzetimi posamezniki, ki so del vseevropske akcije Dnevi evropske kulturne dediščine. Preberi več >
 

Posvet o načrtni kulturno-umetnostni vzgoji v vzgoji in izobraževanju - gorenjska regija

19. jun. 2014
V letu 2014 Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo in Zavod za varstvo kulturne dediščine nadaljujemo z organizacijo regijskih posvetov Kako s kulturo izboljšamo otrokov in mladostnikov vsakdan.
Za gorenjsko regijo pripravljamo posvet v torek, 30. 9. 2014 v Linhartovi dvorani v Radovljici. Posvet se programsko navezuje tudi na nacionalni Teden kulturne dediščine. Preberi več >
 

Poletavci 2014

10. jun. 2014
V Mestni knjižnici Ljubljana, Cankarjevi knjižnici Vrhnika, Knjižnici A. T. Linharta Radovljica, Knjižnici Jurija Vege Dol pri Ljubljani, Knjižnici Litija, Knjižnici Logatec in Knjižnici Medvode v okviru projekta Poletavci - poletni bralci vabijo otroke, stare med 7 in 12 let, da se pridružijo skupini poletnih bralcev tako, da 30 dni (ni nujno, da si sledijo) vsak dan pol ure berejo. Prebirajo lahko knjige, stripe, časopisne članke, revije, recepte ali kaj drugega. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.