O BAZARJU

 

Oho (foto: Andrej Lamut)

S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za okolje in prostor, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani.

Več >


                                                 

 

Kulturni bazar 2020Dekleta iz Ouage (foto: arhiv Kinodvora)
 

V skladu z odredbo Ministrstva za zdravje RS odpovedujemo Kulturni bazar 2020, načrtovan za četrtek, 9. aprila 2020, v Cankarjevem domu.

Dogodek je prestavljen na četrtek, 2. julija 2020.
Vse prijavljene bomo najkasneje do 24. aprila obvestili o morebitnih spremembah v programu. Za vse informacije smo na voljo na info@kulturnibazar.si.

Program največjega nacionalnega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2020 vključuje več kot petdeset dogodkov: predstave, predstavitve, predavanja, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …). Osrednja tema dvanajstega Kulturnega bazarja je Enaki v različnosti.                 

 
 

Podaljšan rok za prijavo dogodkov za DEKD in TKD 2020

9. apr. 2020
ZVKDS sporoča, da je rok za prijavo dogodkov za Dneve evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine podaljšan do 20. maja 2020. Glede na razvoj dogodkov bodo aktivnosti po potrebi še prilagajali. Preberi več >
 

Kulturno-umetnostna vzgoja od doma

8. apr. 2020
V času, ko so kulturne ustanove v Sloveniji zaprle svoja vrata, številne med njimi pripravljajo spletne vsebine, koristne za vse, ki v tem času načrtujete dejavnosti za otroke in mlade, obenem pa ponujajo različne možnosti za vključitev kulturnih vsebin v pouk na daljavo. Marsikatere objavljene vsebine so namenjene tudi odraslim, ki v tem času nimate možnosti za obisk kulturnih ustanov. Na povezavi objavljamo izbor kulturno-vzgojnih vsebin, ki smo ga v okviru nacionalnega projekta Kulturni bazar pripravili v sodelovanju s kulturnimi ustanovami po vsej Sloveniji. Preberi več >
 

Bralne uprizoritve del Ivana Cankarja v Gledališču Koper/Teatro Capodistria

8. apr. 2020
Iz gledališča sporočajo, da tudi v času #koronavirus ne mirujejo. Na široko so odprli virtualne dvorane. V naslednjih štirih tednih se bodo osredotočili na dijakinje in dijake. Na kanalu youtube in preko aplikacije ZOOM bodo igralke in igralci izvajali bralne uprizoritve del Ivana Cankarja, ki so snov letošnje mature. Preberi več >
 

Domači pravljični studio

7. apr. 2020
Vodnikova domačija pripravlja natečaj za otroke do 9. leta starosti. Če je vašemu otroku pripovedovanje in izmišljevanje zgodb v veselje, je natečaj kot nalašč zanj. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.