O BAZARJUS Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za okolje in prostor, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani.


 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2018 

Jubilejni, deseti Kulturni bazar bo potekal 5. aprila 2018 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Ob jubileju smo pripravili bogat in zanimiv program strokovnega usposabljanja, katerega osrednja tema je Evropsko leto kulturne dediščine 2018, posebno pozornost pa namenjamo tudi Cankarjevemu letu 2018 ter medgeneracijskemu povezovanju na področju kulture.


Udeležba na strokovnem usposabljanju je za vse brezplačna, nujna pa je e-prijava do 27. marca 2018. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke.
                                                                    Program >
                                                            E-prijavnica >        

 
 

2. mednarodna konferenca o filmski vzgoji: Metode in učinki filmske vzgoje

7. mar. 2018
Filmska vzgoja je priložnost za drugačen, inovativen način poučevanja in učenja. Na konferenci, ki bo potekala 11. in 12. aprila 2018 v Kinodvoru in Slovenski kinoteki, bodo organizatorji predstavili primere dobrih praks izvajanja filmske vzgoje in se osredotočili na tiste, ki potekajo v šoli in kinu ter vključujejo povezovanje med učitelji in filmskimi ustvarjalci. Konferenca je namenjena strokovnim delavcem v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter zainteresirani stroki v Sloveniji in tujini. Preberi več >
 

21. Pripovedovalski festival

27. feb. 2018
V 21. festivalski izdaji med 16. in 24. marcem 2018 se bodo zvrstili nastopi za odrasle in otroke uveljavljenih domačih pripovedovalcev ter večerna performansa in druženji s tujima pripovedovalskima gostoma – iranskim pripovedovalcem iz Amsterdama Sahandom Sahebdivanijem in norveško pripovedovalko iz Nemčije Ragnhild A. Mørch. Preberi več >
 

Razumevanje filma

13. dec. 2017
Od 11. 11. 2016 do 7. 11. 2021 pod sloganom Razumem film – doživljam svet poteka projekt Razumevanje filma. Zasnovan je v obliki tesnega povezovanja strokovnih delavcev slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodov, ustvarjalcev iz kulturnih ustanov na filmskem področju, mladih filmskih ustvarjalcev in visokošolskih zavodov (s študijskimi programi s področja filma in avdiovizualne dejavnosti), z namenom priprave in razvijanja inovativnih učnih okolij in prilagodljivih oblik učenja. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.