O BAZARJUS Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za okolje in prostor, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2018 

Jubilejni, deseti Kulturni bazar je potekal 5. aprila 2018 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Ob jubileju smo pripravili bogat in zanimiv program strokovnega usposabljanja, osrednja tema je bila Evropsko leto kulturne dediščine 2018, posebno pozornost pa smo namenili tudi Cankarjevemu letu 2018 ter medgeneracijskemu povezovanju na področju kulture.

Udeležencem smo predstavili, kako nam je v desetletju z medresorskim sodelovanjem uspelo okrepiti zavest o pomenu kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje ter spodbuditi številna kreativna partnerstva, ki danes že pripomorejo ne le k inovativnejšemu učnemu okolju, temveč spodbujajo tudi kreativno mišljenje, socialno vključenost, krepijo družbene veščine in imajo številne druge pozitivne učinke, ki prispevajo k razvoju posameznikov in družbe.                                                                        

 
 

Kamišibaj in ustvarjalno pripovedovanje zgodb

19. apr. 2018
V sredo, 9. maja 2018, bo v Slovenskem gledališkem inštitutu v Ljubljani potekalo strokovno izobraževanje Kamišibaj in ustvarjalno pripovedovanje zgodbPreberi več >
 

Zaigraj kamišibaj!

18. apr. 2018
Pridruži se vseslovenskemu igranju kamišibaja! V sredo, 9. maja 2018, želimo z igranjem kamišibaja zavzeti  celo Slovenijo. Kamišibaje bomo igrali na različnih lokacijah od polnoči do polnoči. Naš cilj je, da bi pokazali, kako razširjen je kamišibaj v Sloveniji ter morda celo postavili Guinnessov rekord v skupinskem igranju kamišibaja. Preberi več >
 

Slovenski dnevi knjige 2018

17. apr. 2018
Letošnje Slovenske dneve knjige, ki bodo potekali med 18. in 22. aprilom, povezuje raznolikost ponudbe mreženja besede in podobe, literature in filma. Preberi več >
 

Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2018: Gledališka predstava iCankar

10. apr. 2018
Informacije o razpoložljivih terminih in rezervacije za skupine: 01 24 17 172, hana.radovan@cd-cc.si. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.