O BAZARJU

 


S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                 
Več >

 

Kulturni Bazar 2016 

Na Kulturnem bazarju 2016, ki je potekal 31. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, je svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.

Strokovnega usposabljanja se je udeležilo več kot 1000 strokovnih delavcev iz vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, študentov in predstavnikov kulturnih ustanov, dogodek pa je obiskalo več kot 2000 otrok, učencev in dijakov ter drugih obiskovalcev.

Kulturni bazar 2017 bo potekal v četrtek, 30. marca 2017, v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!

 
 

Poletni lutkovni pristan 2016

19. jul. 2016
27. mednarodni lutkovni festival bo potekal med 6. avgustom in 4. septembrom 2016 v organizaciji Lutkovnega gledališča Maribor. Mnoge izmed slikovitih predstav, ustvarjalnih delavnic in bogatih lutkovnih razstav so tokrat ubrane na skupni imenovalec Les(e)ne zgodbe.  Preberi več >
 

Poletna Animateka

19. jul. 2016
Od 22. julija do 28. avgusta 2016 bodo na različnih prizoriščih po Ljubljani potekale projekcije animiranih filmov za otroke in odrasle, v poznih popoldanskih urah pa se boste lahko udeležili vedno zanimivih delavnic animiranega filma. Preberi več >
 

Dobimo se pred Škucem

13. jul. 2016
Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop kulturnih dogodkov, ki bodo med 22. in 31. julijem 2016 potekali že šestnajsto leto zapored. Namen festivala je, da bi s kvalitetnim kulturnim programom raznovrstnih umetniških zvrsti dopolnili in popestrili poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Preberi več >
 

Poletna mala šola arhitekture

4. jul. 2016
Kako zgradimo stolp iz lesenih deščic? Ali most iz palic? Lahko zgradimo hišo iz papirja brez lepila? Kaj pomenijo ulica, trg, naselje, mesto?
Vse to in še mnogo več bodo otroci na zabaven način odkrivali v Poletni Mali šoli arhitekture, ki se bo odvijala med 22. in 28. avgustom 2016 v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, na gradu Fužine in delno v središču mesta. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.