O BAZARJU

 


 

S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za zunanje zadeve, Slovenska nacionalna komisija za Unesco, CMEPIUS ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2015 

Na Kulturnem bazarju 2015, ki je potekal 18. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, je svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.
Strokovnega usposabljanja se je udeležilo več kot 1000 strokovnih delavcev z vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, študentov in predstavnikov kulturnih ustanov, dogodek pa je obiskalo več kot 2000 otrok, učencev in drugih obiskovalcev.

Kulturni bazar 2016 bo potekal 31. marca 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!

 

 
 

Mednarodni grafični likovni center objavlja poziv šolam

20. apr. 2015
V okviru 31. grafičnega bienala, Ljubljana, 28. 8.–3. 12. 2015, vabijo k sodelovanju pri posebnemu projektu za šole Glasovi s šolskih klopi (Frequencies Project). Projekt v sodelovanju s šolami izvaja umetnik Oscar Murillo, ki se predstavlja tudi na bienalu. K sodelovanju so vabljeni šolski razredi predvsem zadnje triade osnovne šole oziroma šolarji stari od 10 do 16 let. Preberi več >
 

Svetlobna gverila - Ti rečeš svetloba, jaz mislim senca in Nočni obiskovalci

13. apr. 2015
V okviru pred-festivalskega dogodka Svetlobne gverile v produkciji Strip Core/Forum Ljubljana bodo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje gostili razstavo Ti rečeš svetloba, jaz mislim senca avtoric Aleksandre Stratimirović in Sandre Praun, v grajskem parku MAO pa bo vzporedno razstavljena svetlobna inštalacija Nočni obiskovalci avtorice Katje Paternoster. Preberi več >
 

Fabianijevo leto 2015

2. apr. 2015
V letu 2015 se spominjamo 150. obletnice rojstva slovenskega arhitekta in urbanista dr. Maksa Fabianija (1865–1962), svetovljana, ki je ustvarjal na rodnem Krasu, v Ljubljani, Trstu in na Dunaju, njegova bogata zapuščina pa ga uvršča med najpomembnejše arhitekte srednje Evrope na prehodu iz 19. v 20. stoletje.
Fabianijevo leto 2015 se uradno začenja v četrtek, 2. aprila 2015, ob 11.00 z novinarsko konferenco v Mestni hiši v Ljubljani. Preberi več >
 

Festival Pranger razpisuje natečaj za najboljšo pesem

26. mar. 2015
Festival Pranger – Srečanje pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije, letos organiziran že dvanajstič, bo potekal od 30. junija do 5. julija v Rogaški Slatini, Šmarju pri Jelšah ter v Ljubljani. Sedmič zapovrstjo organizatorji  pripravljajo tudi poseben del festivalskega dogajanja, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.