O BAZARJU

 


 

S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za zunanje zadeve, Slovenska nacionalna komisija za Unesco, CMEPIUS ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2015 

Na Kulturnem bazarju 2015, ki je potekal 18. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, je svojo ponudbo za otroke in mladino predstavilo več kot 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.
Strokovnega usposabljanja se je udeležilo več kot 1000 strokovnih delavcev z vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vse Slovenije, študentov in predstavnikov kulturnih ustanov, dogodek pa je obiskalo več kot 2000 otrok, učencev in drugih obiskovalcev.

Kulturni bazar 2016 bo potekal 31. marca 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!

 

 
 

Decembrski sejem ilustracij

30. nov. 2015
Od 17. do 30. decembra bo v Vodnikovi domačiji v Ljubljani potekal praznični sejem ilustracije. Umetniško delo je darilo posebnih dimenzij - spomin, sporočilo in hkrati naložba. Ni lepšega, kot da domače stene bogatijo čudoviti, natančno izrisani detajli ali drzne avtorske odločitve. Prednovoletni sejem slovenske ilustracije bo ponudil možnost kupiti odlična dela in to karseda neposredno, od avtorjev. Preberi več >
 

Izar Lunaček: Kratka zgodovina stripa

25. nov. 2015
Predavanje Kratka zgodovina stripa, ki ga bo vodil Izar Lunaček, bo v torek, 1. decembra 2015, ob 19. uri v Cankarjevem domu. Predavanje je del spremljevalnega programa razstave Čarobni jezik stripa Tomaža Lavriča v Galeriji CD. Preberi več >
 

Ta veseli dan kulture v četrtek, 3. decembra 2015

23. nov. 2015
V Prešernovem letu 2000 je Ministrstvo za kulturo začelo s pobudo dneva odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov, da bi kulturne vsebine približali čim širšemu krogu ljudi, še zlasti pa otrokom in mladini. Z leti se je pobuda preoblikovala v Ta veseli dan kulture ter prerasla v množičen kulturni dogodek ter veselo praznovanje ob Prešernovem rojstnem dnevu. Preberi več >
 

Odprtje muzejske poti Dotakni se!

19. nov. 2015
V četrtek, 19. novembra 2015, ob 18. uri bodo v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu odprli muzejsko pot Dotakni se!.
Člani Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo Naravoslovnotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani, in sodelavci Muzeja pošte in telekomunikacij, ki deluje v okviru Tehniškega muzeja Slovenije, so pripravili projekt celostne prilagoditve muzeja slepim in slabovidnim.  Skupaj so ustvarili prvi slovenski taktilni muzej, ki je v celoti prilagojen slepim in slabovidnim. Muzej pošte in telekomunikacij se je tako pridružil slabi deseterici vseh taktilnih muzejev v Evropi. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.