O BAZARJU

 


 

S Kulturnim bazarjem, kjer združimo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Ministrstvo za zdravje, Slovenska nacionalna komisija za Unesco ter kulturne ustanove iz vse Slovenije, želimo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.
Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. 

 

                                                                  Več >

 

Kulturni Bazar 2015 

Kulturni bazar 2015 bo potekal 18. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani. Enodnevna prireditev, ki poteka kot strokovno usposabljanje, je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, študentom ter vsem, ki kulturno-umetnostno vzgojo vključujete v svojo delo.  Hkrati pa so vrata Cankarjevega doma ves dan odprta tudi širši javnosti – otrokom in mladim ter vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.
Udeležba na KB je za vse obiskovalce brezplačna.

Program strokovnega usposabljanja in e-prijavnica bosta objavljena na spletni strani v prvi polovici januarja 2015, program za otroke in mladino ter širšo javnost in e-prijavnica pa v prvi polovici februarja 2015.

Vabljeni!

 

 
 

O otrokovih pravicah v Cicibanu

30. sep. 2014
Ob slovenskem tednu otroka in 25. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah v oktobrski številki Cicibana odgovarjajo na izziv, kako besedilo Konvencije, namenjeno odraslim, približati otrokom. Preberi več >
 

Posvet o načrtni kulturno-umetnostni vzgoji v vzgoji in izobraževanju - področna enota Celje

26. sep. 2014
V letu 2014 Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo in Zavod za varstvo kulturne dediščine nadaljujemo z organizacijo regijskih posvetov Kako s kulturo izboljšamo otrokov in mladostnikov vsakdan.
Za področno enoto Celje pripravljamo posvet v torek, 21. 10. 2014 v Mestnem kinu Metropol in Pokrajinskem muzeju Celje. Preberi več >
 

Razstava »Vihar sovražen svet pretresa«

24. sep. 2014
V Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) bo od 9. oktobra 2014 do 10. januarja 2015 na ogled velika in pregledna razstava ob 100. obletnici začetka prve svetovne vojne »Vihar sovražen svet pretresa«. Preberi več >
 

2. mednarodna konferenca plesne pedagogike

16. sep. 2014
2. mednarodnа konferencа plesne pedagogike v Sloveniji,  ki bo potekala med 10. in 12. oktobrom v Velenju, bo vzpostavila povezave med plesno umetnostjo in procesom vzgoje in izobraževanja ter povezala akterje na področju splošne vzgoje in izobraževanja s tistimi, ki s plesnim znanjem bogatijo otrokov prosti čas. Preberi več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.