Uvajalne delavnice 'Bioradovednost'

13. sep. 2019

Na jesenski Petkovi akademiji, ki bo potekala med 4. 10. in 13. 12. 2019, se bodo udeleženci in udeleženke spoznali z različnimi mikrobiološkimi procesi ter raziskovali, kako so ti povezani s prehrano, higieno ter drugimi navadami in razvadami v naših življenjih. Ob tem bodo usvojili osnovno znanje o biotehnologiji, mikrobiologiji in laboratorijskih tehnikah ter si v praksi pogledali, kje lahko najdemo mikroorganizme in kako se mikroorganizmi znajdejo v različnih okoljih. Nato bodo izdelali inkubator za gojenje mikroorganizmov ter za konec tudi antbiotk, s katerim bodo ohranjali mikroorganizme v ravnovesju.
Na uvajalnih delavnicah, ki bodo potekale:
20. in 27. september med 17. in 20. uro
28. september med 10. in 13. uro
pa si bodo udeleženci in udeleženke pogledali, kaj mikroorganizmi sploh so. Pripravili bodo hranilo za mikroorganizme in si pogledali, na katerih rokah jih najdemo več – umitih, neumitih ali razkuženih. Ob vsem tem se bodo naučili osnovnih laboratorijskih praks. Delavnice bo vodil izkušeni mentor, biotehnolog Kristijan Tkalec. Uvajalne delavnice so namenjene otrokom in mladim med 8 in 15 letom.
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na 5hek@kersnikova.org.
  
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.