'sonoGib' - Poletna akademija na Kersnikovi

27. avg. 2019

Enotedenska delavnica, posvečena elektronskim DIY ("naredi sam" - do-it-yourself) nosljivim zvočnim sistemom, bo potekala v Laboratoriju Rampa (Kersnikova 4, Ljubljana) med 26. in 30. avgustom od 8.30 do 16. ure.
K poletni akademiji vabimo otroke in mlade, ki jih zanima svet DIY elektronike. Otroci (9-14 let) bodo pod mentorstvom Gregorja Krpiča in Sanje Hrvaćanin razvijali eksperimentalno glasbilo, ki smo ga poimenovali 'sonoGib'. Glasbila bodo sestavljena iz treh delov, ki se bodo med seboj dopolnjevali: kontrolne rokavice za upravljanje višine in glasnosti zvoka, svetlobnih senzorjev in senzorjev pregiba za upravljanje zvoka ter DIY (naredi sam) zvočnika, ki ga bodo izdelali iz recikliranega materiala. Na delavnici se bodo otroci učili osnov elektronike, spajkanja, programiranja mikrokontrolerja Arduino, senzorike in nosljive tehnologije. Obiskal nas bo muzikolog Lev Fišer, s katerim bodo udeleženci spoznavali, kaj so zvok, ton in harmonija, kaj frekvenca, ritem, bas in kateri elementi sestavljajo preprost zvočni sistem. Svoje instrumente bodo lahko preizkusili na profesionalnem zvočnem sistemu v Klubu K4, za nadaljnje umetniško ustvarjanje pa vsak udeleženec dobi svoje zvočilo v trajno last.
Podrobnejše informacije in prijave na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.