Šola v kulturi za pedagoške delavce

23. sep. 2019

V sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom in zavodom Bunker vabljeni na partnersko strokovno izobraževanje Šola v kulturi za pedagoške delavce, ki bo v okviru festivala Zlata paličica potekal med 3. in 5. oktobrom v Ljubljani. Šola v kulturi je projekt kulturno-umetnostne vzgoje, ki ga Bunker razvija po modelu šole v naravi – le da so otroci namesto v naravo in šport potopljeni v urbano okolje in umetnost.
Tridnevni kakovostni program je mešanica umetniških dogodkov, obiskov kulturnih institucij, delavnic, predvsem pa ustvarjanja in refleksije vsega doživetega. Šola v kulturi se običajno izvaja za učence zadnje triade OŠ, občasno pa tudi za pedagoške delavce, da lahko na svoji koži preizkusijo, kar kasneje ponujajo svojim učencem. Udeležili se boste različnih predstav in drugih umetniških dogodkov, ki bodo tesno prepleteni s festivalom Zlata paličica in festivalom Mesto žensk, ter sodelovali pri predavanjih, pogovorih in delavnicah v izvedbi projektov Gleda(l)išče in Igrišče za gledališče 2.0  ter različnih umetnikov in strokovnjakov.
Šola v kulturi ponuja tudi enkratno možnost za druženje, izmenjavo, povezovanje in konstruktivni dialog, saj udeleženci izobraževanja tri dni bivajo skupaj (tudi prenočujejo v kulturni ustanovi), kar ob intenzivnem kulturnem programu ustvarja prostor za drugačno spoznavanje umetnosti in kulture.
Celotno izobraževanje v Ljubljani je brezplačno.
Prijave do 23. septembra oziroma do zapolnitve prostih mest na naslov organizacija@lgl.si.
Več na povezavi.


 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.