Slovenski teden filma / Mislimo film, živimo film

16. okt. 2019

Letos, ko se poklanjamo stoti obletnici rojstva Franceta Štiglica in ko film kot predmet uradno vstopa v osnovno in srednjo šolo, se na pobudo Slovenskega filmskega centra, ki od leta 2010 sistematično podpira kakovostne programe filmske vzgoje, vzpostavlja še ena nova stalnica – Slovenski teden filma. Ta se bo vsako leto odvil v tednu okrog Štigličevega rojstnega dne, 12. novembra, otrokom in mladostnikom pa omogočil, da se posvetijo filmski umetnosti in ustvarjalnosti.

V tem tednu bomo staknili glave filmski ustvarjalci, vrsta filmskih delavcev, mislecev, mreža kinematografov in plejada kulturnih ustanov. Z dopoldanskimi obiski v vzgojno-izobraževalnih zavodih bomo poskrbeli, da bo film zaživel v igralnici in razredu, s pestrimi zgodnjepopoldanskimi filmskimi dejavnostmi v kinematografih pa, da bodo otroci in mladostniki doživeli tisto pravo filmsko izkušnjo.
Šolam bodo od 11. do 15. novembra brezplačno na voljo tudi kratki filmi o filmskih poklicih, ki jih je pripravila Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev v sodelovanju z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. V tem tednu bo Slovenski filmski center omogočil tudi brezplačen ogled izbranih filmov. Za oboje prosimo čim prej kontaktirajte: promocija@sfc.si.

Več o dejavnostih, ki jih med Slovenskim tednom filma ponujajo posamezne ustanove, v tekočem šolskem letu sofinancirane s strani Slovenskega filmskega centra, na povezavah:
www.film-center.si/sl/novice/7811/slovenski-teden-filma/,
www.solafilma.si/sl/objava/100-let-franceta-stiglica-slovenski-teden-filma; tam se nahajajo tudi kontakti posameznih izvajalcev. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.