Skupaj do znanja: Kulturna dediščina kot učna snov, muzeji in galerije kot razširjene učilnice

31. jan. 2018

Četrtek, 13. 12. 2018, v Cankarjevem domu v Ljubljani

V Evropskem letu kulturne dediščine pripravljamo posvet o izobraževalni vlogi kulturnih ustanov, ki predstavljajo slovensko kulturno dediščino, ter njihovem sodelovanju v vzgojno-izobraževalnem procesu. Namen posveta je vzpostaviti jasnejši dialog in plodnejše sodelovanje med vrtci in šolami kot virom primarnega izobraževanja ter kulturnimi ustanovami kot partnerji pri njegovi nadgradnji in virom neformalnega izobraževanja. S predstavitvenimi delavnicami in primeri dobrih praks bomo osvetlili široko področje kulturne dediščine in predstavili številne možnosti za sodelovanje.

Program posveta bo predvidoma objavljen do 18. junija 2018, zbiranje prijav pa bo potekalo od 20. avgusta 2018 naprej.
Udeležba je brezplačna.

Posvet pripravljajo Skupnost muzejev Slovenije, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Ministrstvo RS za kulturo, Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport ter Cankarjev dom. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.