Razumevanje filma

13. dec. 2017

Od 11. 11. 2016 do 7. 11. 2021 pod sloganom Razumem film – doživljam svet poteka projekt Razumevanje filma. Zasnovan je v obliki tesnega povezovanja strokovnih delavcev slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodov, ustvarjalcev iz kulturnih ustanov na filmskem področju, mladih filmskih ustvarjalcev in visokošolskih zavodov (s študijskimi programi s področja filma in avdiovizualne dejavnosti), z namenom priprave in razvijanja inovativnih učnih okolij in prilagodljivih oblik učenja.

V šolskem letu 2017/18 poteka usposabljanje strokovnih delavcev VIZ v obliki predavanj 24 zunanjih ustvarjalcev/izvajalcev (samostojnih ali iz kulturnih ustanov), ki enkrat mesečno potekajo na različnih VIZ v petih regijah. V sodelovanju z Art kino mrežo Slovenije vzpostavljamo informacijsko spletišče Šola filma z bazo izobraževalnega gradiva in filmskih del, ki bodo na voljo za predvajanje v izobraževalne namene. Na spletišču bodo tudi predstavitve zunanjih ustvarjalcev in povzetki predavanj, ki jih izvajamo v tem šolskem letu. Več o projektu v priponki. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.