Razstava Dogodek je tu, dogodek imate v mestu!

19. maj 2020

Razstava, ki je nastala v sodelovanju med Gorenjskim muzejem, Slovenskim gledališkim inštitutom in Prešernovim gledališčem Kranj, nas popelje v bogato zgodovino festivala in njegov postopni razvoj, hkrati pa nudi vpogled v zgodovino Kranja, saj je bilo mesto ves čas vanj vpeto. Festivala ne bi bilo brez Kranja in Kranjčanov. Posebej so predstavljeni Grumovi nagrajenci in njihova nagrajena dramska besedila. Teden slovenske drame je festival, ki je kljuboval času in preživel zgodovinske prelomnice, tudi razpad bivše države in propad kranjskih podjetij, ki so festival finančno podpirala.

Vabljeni na ogled razstave, na vpogled v žlahtnost slovenskih dramskih besedil, ki se ravno zaradi Tedna slovenske drame in vizije širjenja slovenske dramske besede vse večkrat igrajo tudi na tujih gledaliških odrih.

Razstava je na ogled od ponedeljka, 18. maja 2020, na Gradu Khislstein v Kranju. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.