Premiera predstave Zgodbe iz dunajskega gozda (SNG Nova Gorica)

18. sep. 2019

V središču modernizirane ljudske igre avstrijsko-madžarskega pisatelja Ödöna von Horvátha, ki jo na oder postavlja režiser Primož Ekart, je zgodba mlade ženske Marianne, ki želi biti svobodna in pretrga družinske spone. Naivno dekle na zaroki s preprostim mesarjem Oskarjem, ki ji je že od malega »namenjen«, zapelje predmestni žigolo Alfred. Ob njej nastopa še cela galerija brezperspektivnih malomeščanskih filistrov. Vsi jemljejo klišejske izjave kot največje resnice, vsi bi radi »več«, predvsem bi se radi povzpeli na družbeni lestvici ... Pod površjem dogajanja igra ostro izriše družbene razmere v času vzpona nacizma, ko moč množice ubere pot zla in posameznike spodbuja, da sodelujejo v grozotah ali jih "vsaj" dopuščajo.
Registrirani koordinatorji KUV vabljeni na brezplačen ogled ponovitve 27.  septembra ob 20. uri. Število vstopnic je omejeno, zato so obvezne predhodne rezervacije na e-naslov dominika.prijatelj@sng-ng.si.
Več informacij na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.