KUBO robotika, brezplačno izobraževanje na Festivalu Speculum Artium

4. okt. 2019

Ob podpori Inštituta Jožef Štefan in SRIP Tovarne prihodnosti bo Podjetniški inkubator Kočevje letošnjo jesen izobrazil 150 učiteljev po Sloveniji za samostojno uporabo KUBO robotike pri rednem pouku. Možnost za brezplačno izobraževanje so tudi na Festivalu Speculum Artium, ki bo v četrtek, 17. oktobra med 14. in 17. uro v klubu Mladinskega centra Trbovlje.
KUBO robotki so nastali centru evropske robotike v mestu Odense na Danskem in so namenjeni izobraževanju osnovnošolcev glede osnov programiranja, robotike in reševanja problemov skozi procesno in kreativno razmišljanje. KUBO se izvaja brez uporabe vsakršne računalnika in brez poseganja v redno učno snov. Gre za učni pripomoček, kjer skoz vodeno igro učenci osvajajo osnovne koncepte znanj industrije 4.0 na snovi, ki jo imajo v rednem učnem programu.
Prijave na adem@inkubator-kocevje.si.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.