Drago Tršar - Monument

13. maj 2019

Ob 90. letnici rojstva kiparja Draga Tršarja (april 2018) je Galerija Božidar Jakac v sodelovanju s šestimi javnimi zavodi pristopilia k projektu Drago Tršar – Monument. Rezultat projekta je niz preglednih razstav, kot poklon kiparjevemu izjemnemu in širokemu opusu.
Razstava se zaradi tehničnih danosti in specifičnosti našega prostora in za razliko od Moderne galerije osredotoča na plastiko manjših formatov, pri čemer bomo izpostavili avtorjev izjemen opus portretov. Postavitev bo spremljalo arhivsko gradivo in video (zračni) posnetki izbranih spomenikov in drugih Tršarjevih javnih kiparskih del v Sloveniji in tujini ter obsežna monografija Draga Tršarja, ki jo je lani izdala Moderna galerija.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.