Brezplačne filmsko-vzgojne (FV) vsebine Zavoda Vizo

13. avg. 2019

Ena od osrednjih filmsko-vzgojnih organizacij pri nas izvaja različne FV dejavnosti za najširši krog udeležencev. Največjo pozornost namenjajo otrokom in mladostnikom, zato že peto leto zapored sodelujejo z vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami po vsej Sloveniji. V prihajajočem šolskem letu 2019/20 brezplačno ponujajo izbrane filmsko-vzgojne vsebine (omejeno število izvedb), ki bodo obogatile učni program, otrokom in mladostnikom pa z njihovo pomočjo lahko omogočile vpogled v pomembno svetovno zakladnico vedenja o filmski umetnosti. S projektom Filmska vzgoje v VIZ izpostavljajo film kot medij in umetnost, ki potrebuje resno in strokovno obravnavo.
Za vrtčevske otroke, stare od pet do šest let, ponujajo 60-minutno delavnico Izdelovanje fotoaparatov in zvočno opremljanje. Učencem 7. razredov in srednješolcem (3., 4. letnik) pripravijo in izvedejo 90-minutno multimedijsko predavanje o zgodovini filma Uvod v razumevanje filma: Od izuma do umetnosti ali Ženske v filmu.
Umetniškim gimnazijam ponudijo še 135-minutno multimedijsko predavanje Filmska izrazna sredstva.
Pozabili pa niso niti na učitelje in profesorje ter druge pedagoške delavce.  Za pedagoge so pripravili 5-urni seminar Pomen filma za otroke in mlade, na katerem bodo učitelji osnovnih in srednjih šol spoznali filmsko-vzgojne pristope, izvedeli več o filmskih izraznih sredstvih in filmu širše. Več o programih si lahko preberete v katalogu.
Obvezne prijave in več informacij na e-naslovu: dasa.lozar@vizo.si, število mest je omejeno. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.