Zvočne pravljice na Otroškem portalu RTV Slovenija

30. avg. 2019

RIO se je vrnila s počitniških popotovanj in se s svojimi razglednicami vrača v mesečnem ritmu. Kot je v navadi ob prelomu letnih časov, iz bogatega arhiva RTVSLO ustvarjalci izberejo in objavijo radijsko igro za otroke, zato v septembru lahko poslušate V pasti (1977). Igra govori o junakih kultne mladinske avtorice Branke Jurca. Z njenimi deli so odraščale številne generacije otrok in mladostnikov nekega drugega časa. Igra V pasti pa v osišče postavlja dogodivščine dečka Petra v zaostreni situaciji okupirane Ljubljane.
Sicer pa sta sedaj dostopna tako celoten septembrski program RIO v radijskem etru kot tudi informacija in povezava do nekaj avgustovskih igerza poslušanje na zahtevo. Sicer pa so vse RIO predvajane v radijskem etru še teden dni dostopne na zahtevo. Najlaže jih poiščete po naslovu v iskalniku RTV 4D.
Radijske igre za otroke v tem mesecu je izbral režiser Klemen Markovčič; avgustovske RIO pa dramaturg in režiser Alen Jelen.
RIO je na sporedu vsako nedeljo ob 8.05 na 1. programu Radia Slovenija – PRVI, informacije o aktualnih igrah v radijskem etru pa najdete tudi v Koledarju OP RTV Slovenija.
Več informacij na e-naslovu in povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.