Zmajska pot

17. okt. 2018

Ljubljanski grad in Slovenski etnografski muzej (SEM) bo na posebnih vodenih ogledih povezala prav posebna pot - ZMAJSKA POT.
Zmajska pot se prične ob 11. uri, udeleženci so vabljeni, da se zberejo pred informacijskim centrom na Ljubljanskem gradu. Vodeni ogled traja približno dve uri.
Datumi: 28. oktobra in 18. novembra
Udeleženci vodenega ogleda med Ljubljanskim gradom in SEM se bodo skupaj podali na pot odkrivanja in raziskovanja zmajev v prestolnici, katere ena od oznak je tudi »zmajsko mesto«. Pod kapelico za grajskimi zidovi naj bi namreč po legendi še vedno prebival zmaj, ki ga je premagal vitez Jurij, zmaji na Zmajskem mostu varujejo tudi prehod čez Ljubljanico, zmaj je v mestnem grbu Ljubljane, krasi tudi pokrove kanalizacijskih jaškov.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.