Zasedanje Sveta EU za izobraževanje, mladino, kulturo in šport

2. jun. 2016

Na zasedanju je Evropska komisija predstavila predlog Direktive Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive o avdiovizualnih medijskih storitvah, ki se osredotoča predvsem na njeno področje uporabe ter na naravo pravil, ki veljajo za vse udeležence na trgu, zlasti na ukrepe za spodbujanje promocije evropskih avdiovizualnih del, ter pravila o zaščiti mladoletnikov in oglaševanju.

V nadaljevanju so ministri za kulturo držav članic Evropske unije so na zasedanju sprejeli Sklepe Sveta o vlogi Europeane pri digitalni dostopnosti, razpoznavnosti in uporabi evropske kulturne dediščine. Europeana je skupni evropski projekt – digitalna knjižnica, arhiv in muzej, ki je nastal na pobudo držav članic in ob podpori Evropske komisije, z namenom, da se spodbudi digitalizacija in digitalna hramba ter digitalna dostopnost evropske kulturne dediščine.

Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.