Začetki etnografskega filma v slovenskih muzejih, pogovor

21. maj 2019

Vabljeni na pogovor z naslovom Začetki etnografskega filma v slovenskih muzejih, ki bo potekal v četrtek, 23. maja ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju. Pred pogovornimi dogodki bo ob 17.30 kratko vodstvo po razstavi Poklon Borisu Kuharju
Pogovor bo vodila Nadja Valentinčič Furlan, kustodinja za etnografski film v SEM.  Za iztočnico bo odlomek iz intervjuja z Borisom Kuharjem o tem, kako je uvedel film v muzejsko delo. Namen pogovora je osvetliti, kako je razvoj tehnologij od filma, analognih video formatov do digitalnih formatov vplival na izbor metod snemanja, način montaže in uporabo medija na razstavah, katere pa so tiste lastnosti (etnografskega) filma, ki imajo potencial oživiti sicer neme predmete na muzejskih razstavah.
Gostje: dr. Janez Dular, mag. Andrej Dular, mag. Darja Skrt, dr. Tanja Roženbergar in Jelka Pšajd.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.