Za koga? Strokovna razprava o otrocih in umetnosti

17. apr. 2014

Četrtek, 24. april 2014

Mala dvorana LGM, 12.00
Lutkovno gledališče Maribor
Praktični nasveti za pridne otroke
Avtorski projekt Vaňousové, Volpijeve, Dobovškove in Bečke
Režiser: Marek Bečka

Studio LGM, 13.00-15.00
Razprava
Povezovalka: mag. Emica Antončič


V razpravi sodelujejo naslednji strokovnjaki in ustvarjalci:

· Doc. dr. Lia Katarina Kompan Erzar
Docentka  za zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani in strokovna sodelavka Študijsko-raziskovalnega centra za družino.

· Red. prof. dr. Robi Kroflič
Strokovnjak na področju teorije vzgoje in kurikularnih teorij. Zaposlen je na Oddelku za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

· Doc. dr. Marjan Šimenc
Doktor filozofije (z nalogo Pragmatični zasuk v sodobni filozofiji in vprašanje subjekta). Poučuje didaktiko filozofije na Filozofski fakulteti in sociologijo vzgoje na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

· Doc. Jelena Sitar Cvetko

Dramaturginja, lutkovna režiserka, pedagoginja in publicistka. Je docentka za gledališče in lutkarstvo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, predavateljica predmetov Gledališče in lutke v razredu, Lutkarstvo, Lutke drama, medij in Osnove gledališke pedagogike na oddelkih Razredni pouk in Predšolska vzgoja.

· Mag. Elena Volpi

Po diplomi na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani se je odločila za umetniški študij in leta 2010 magistrirala na DAMU, gledališki akademiji v Pragi, na Katedri za alternativno in lutkovno gledališče, smer odrska igra in animacija. Od leta 2010 je kot igralka zaposlena v Lutkovnem gledališču Maribor.

· Mag. Emica Antončič
Od jeseni 1993 vodi svojo založbo Aristej, pri kateri od leta 1998 izhajajo Dialogi. Založba se je uveljavila kot pomembna založna hiša v vzhodni Sloveniji. Posveča se predvsem izdajanju mladinske literature in šolskih učbenikov.


Podrobnejše informacije o razpravi najdete tukaj. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.