Vsak zdaj je čas, prostor

30. sep. 2019

Po uspešnih predstavah Fizične manifestacije in Poíesis sebstva, za kateri je koreografinja Snježana Premuš leta 2017 prejela nagrado Ksenije Hribar, se je avtorica lotila nadaljevanja raziskave in iskanje orodij in sistemov s pomočjo somatske prakse v koreo-socialnem projektu. Osem akterjev bo zasedlo prostore Stare elektrarne Ljubljana in uprizorilo dogodke v različnih formatih, od laboratorijev za zaključene skupine, do instalacijske uprizoritve za javnost. Premierno bo plesna instalacija na ogled 30. septembra, ponovitvi sledita 1. in 2. oktobra.
Za uprizoritev je Premuševa vzela naslov po verzu iz pesmi Johna Cage: Vsak zdaj je čas, prostor. Tako je časovnost našla razpoko v zdaj, zdajci, kjer vsaka gesta pripada prostorsko-časovnemu kontinuumu in se spomin realizira skozi nastajanje. V gledališki prostor Stare elektrarne so ustvarjalci zarisali zemljevid, ki ga določajo koordinate, ne nujno očitne in razpoznavne. Pa vendar berljive, če vstopiš vanje. Zato je vabilo na uprizoritev lahko najbolj podobno vabilu na sprehod.
Za koordinatorje KUV so vstopnice brezplačne (obvezno pa je plačilo 1 kulturnega evra). Predhodne rezervacije s pripisom "Za KUV" na info@bunker.si ali po telefonu 051 269 906. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.