Vlada sprejela Strategijo razvoja nacionalnega programa filmske vzgoje

22. dec. 2016

Vlada RS je na seji 1.1 2. 2016 v skladu z Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo 2014-2017 sprejela Strategijo razvoja nacionalnega programa filmske vzgoje.

Cilj strategije, ki jo je pripravilo Ministrstvo za kulturo, je zagotoviti dostopnost, sistematičnost in dolgoročnost filmske vzgoje v okviru kurikuluma in učnih načrtov ter v okviru kulturnih ustanov, pri čemer strategija izhaja iz specifičnosti filmskega in avdiovizualnega področja. Posebej opredeljuje filmsko vzgojo in v okviru tega formalne in neformalne oblike vzgoje.

Filmska vzgoja v okviru izvajanja kulturnih programov in projektov izhaja iz že uveljavljenih praks. Priporočila so oblikovana v smeri večletnih razpisov, večje dostopnosti in usposabljanja izvajalcev, pri tem pa se upošteva povezovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov in izvajalcev filmsko-vzgojnih programov in projektov.

Nosilci so Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport, Zavod RS za šolstvo, vzgojno-izobraževalni zavodi, javni zavodi s področja filmske in avdiovizualne dejavnosti in zlasti Slovenski filmski center ter izvajalci filmsko-vzgojnih programov.

Celoten dokument najdete tukaj. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.