Vabljeni k ogledu novega slovenskega celovečernega filma Posledice

3. nov. 2018

Film Posledice je na letošnjem Festivalu slovenskega filma prejel kar pet nagrad: vesno za najboljšo režijo (Darko Štante), vesno za najboljšo glavno (Matej Zemljič) in stransko moško vlogo (Timon Šturbej) ter nagrado občinstva in nagrado združenja slovenskih filmskih kritikov in kritičark.
Zgodba: 18-letni Andrej je zaradi težavnega vedenja poslan v vzgojni zavod, saj so tako starši kot stroka nad njim obupali. V zavodu pa kmalu pade še v slabšo družbo pod vodstvom Željka, neformalnega vodje tamkajšnjih gojencev, ki Andreja kmalu vzame za svojega. Ko se nepričakovano zbližata, se mora Andrej odločiti med varovanjem svoje skrivnosti in moralne integritete ter ohranjanjem svoje nove vloge v skupini.
Film je svetovno premiero doživel na letošnjem festivalu v Torontu ter bil prikazan tudi v sklopu festivalov v Londonu, Atenah in Miskolcu na Madžarskem.
Poleg projekcij redne distribucije je že na voljo tudi za šolske projekcije z izčrpnim pedagoškim gradivom, ki poleg režiserjeve predstavitve filma vsebuje tudi izhodišča in vprašanja za pogovor ter predloge sorodnih filmov, z ogledom katerih si dijaki lahko širijo svoja filmska obzorja.
Film si je v okviru organiziranih skupinskih projekcij mogoče ogledati v ljubljanskem Kinodvoru, vseh članih Art kino mreže Slovenije ter drugih lokacijah po Sloveniji, ki jih lahko uskladite po dogovoru z distributerjem Demiurg. Kontakt: demiurgos@siol.net
Več o filmu: www.kinodvor.org/film/posledice/
www.temporama.si/film-detail/consequences-posledice/ 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.