Ugledno priznanje za Slovenski planinski muzej

6. sep. 2016

Slovenski planinski muzej v Mojstrani je letos eden od štirih prejemnikov bienalne nagrade sklada kralja Alberta I. Nagrade so bile podeljene v soboto, 3. septembra, v St. Moritzu, koder je ta belgijski kralj (1875-1934), navdušen gornik in tudi plezalec, rad dopustoval.

Nagrado podeljujejo za ustvarjalne, znanstvene, športne in druge vrhunske dosežke, ki ohranjajo enkratno alpsko naravno okolje in s tem omogočajo prihodnjih rodovom, da ga bodo doživeli v njegovi pristnosti.

V obrazložitvi nagrade piše: »Slovenski planinski muzej vse od svoje ustanovitve uspeva trajnostno krepiti in posredovati zavedanje o pomenu gora in gorništva za identiteto Slovenije. Muzej je ključen deležnik pri skrbi za arhiv slovenskega alpinizma ter regionalno pomemben organizator kulturnih dogodkov in promotor turizma.«

Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.