Svetovni dan lutk

19. mar. 2018

Od leta 2003 na pobudo svetovnega združenja lutkarjev UNIMA 21. marca obeležujemo svetovni dan lutk, dan prej, 20. marca pa svetovni dan gledališča za otroke in mlade.

V Lutkovnem gledališču Ljubljana na ta dan vabijo na ogled gledališča in Lutkovnega muzeja. Z eno vstopnico si bo mogoče ogledati zaodrje gledališča, delavnico, kjer nastajajo nove lutke in kjer poteka restavriraje starih, Martina Krpana, ki z vrha gledališča vsako polno uro pozdravlja mimoidoče ter stalno razstavo v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu z najlepšimi in najpomembnejšimi slovenskimi lutkami.  Obiskovalci bodo v muzeju spoznali ključne mejnike slovenske lutkovne zgodovine, različne lutkovne tehnike, po ogledu pa se bodo lahko tudi sami preizkusili v lutkarskih veščinah. V ceno vstopnice je poleg ogleda všteta tudi vožnja z vzpenjačo. Isti dan bo v tunelu predstava Nekje drugje. Gre za pretresljivo zgodba o deklici Mini, igra jo Ajda Toman (v alternaciji z Asjo Kahrimanović), in nesmiselnosti vojnih grozodejstev, ki vključuje vrsto sodobnih tehnoloških pristopov k lutkovnemu gledališču.

Več na www.lgl.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.