Svetlobna gverila: V temi

15. maj 2015

Odprtje festivala: galerija Vžigalica in okolica, Ljubljana, sreda, 27. maj 2015 ob 21.30
Predfestivalski dogodek: Laboratorij Svetlobne gverile: Park Geometrika, park Zvezda, petek, 22. maj 2015, ob 21.30

Mednarodni festival Svetlobna gverila se v svoji deveti izvedbi posveča različnim aspektom teme. Organizatorji so se odločili ozreti onkraj vidnega. Svetloba namreč omogoča, da stvari in predmeti postanejo vidni in razpoložljivi našim čutom, kot taki pa podvrženi racionalni presoji in opazovanju. Projekti se poigrajo z razmerjem med vidnim in nevidnim, med resnico in fikcijo, z realnostjo se spopadajo na način, da zamajejo njeno samoumevnost, in poudarijo njeno izmuzljivost.

Program, ki bo potekal med 27. majem 26. junijem v Ljubljani, bo vključeval razstave, instalacije, projekcije, performanse, predavanja in delavnice, v galerijskem prostoru in na več lokacijah na prostem.

Park Geometrika bodo v sodelovanju s finskim oblikovalcem svetlobe Karijem Kolo ustvarili dijaki Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana ter študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Fakultete za arhitekturo in NTF – Oddelek za tekstilstvo.

Lokacije: Galerija Vžigalica, vrt ob Križevniški cerkvi, Križevniška cerkev , Trg francoske revolucije, Tobačna, Atrij ZRC, Novi trg, Ljubljanica, Galerija ŠKUC, Stara elektrarna, Fakulteta za arhitekturo …

Več o programu na www.svetlobnagverila.net in www.facebook.com/svetlobnagverila.Fotografija: Joachim Sługocki & Katarzyna Malejka, Vegova ulica 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.