Strokovni simpozij »Gledališča, prisluhnite! Tudi gluhi in naglušni želimo uživati kulturne dobrine«

21. avg. 2015

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) v torek, 15. septembra 2015 od 9.30 do 14. ure v dvorani SLOGI, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana (1. nadstropje) organizira v okviru ESS projekta Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam in v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije (ZDGNS) strokovni simpozij z naslovom »Gledališča, prisluhnite! Tudi gluhi in naglušni želimo uživati kulturne dobrine«.

Glavni namen strokovnega simpozija je analiza stanja dostopnosti uprizoritvene umetnosti osebam z okvaro sluha, tako z vidika »uživalcev« kot ustvarjalcev. Iskali bomo odgovore na vprašanja, kako dostopne so gledališke predstave gluhim in naglušnim obiskovalcem ter koliko posluha imajo kulturne ustanove in ustvarjalci za potrebe gluhih. Predstavljena bodo teoretska in pravna izhodišča, pravice in potrebe gluhih in naglušnih ter primeri dobrih praks. Poleg tega se bomo dotaknili tudi kulture gluhih in predstavili njihovo gledališko dejavnost nekoč in danes. Program strokovnega simpozija bo objavljen v začetku septembra na spletni strani SLOGI (www.slogi.si).

Udeležba na simpoziju je brezplačna, Vašo prijavo prosimo predhodno potrdite na naslov sandra.jenko@slogi.si. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.