Srečanje z irskim pisateljem Roddyjem Doylom

16. nov. 2018

V Škofjo Loko prihaja gost letošnjega Slovenskega knjižnega sejma – pisatelj Roddy Doyle, irski avtor, rojen v Dublinu, kjer živi in ustvarja še danes. Tam se dogajajo tudi mnoga njegova dela, ki največkrat pripovedujejo zgodbe – grenke in sladke – o prigodah, stiskah in radostih povsem običajnih ljudi. Srečanje bo v sredo, 21. novembra 2018, ob 17.30 v Sokolskem domu.
S svojo neposrednostjo, posluhom za pogovorni jezik in velikodušnim humorjem njegova dela nadvse  uspešno prečijo jezikovne in kulturne meje, zato je Roddy Doyle eden najbolj znanih in prevajanih sodobnih irskih piscev.
Roddy Doyle piše romane, kratke zgodbe za odrasle, mladino in otroke, pa tudi drame in filmske scenarije.
Izjemni pisec je prejemnik številnih uglednih nagrad (med njimi Bookerjeve nagrade, 1993, in nagrade Irska knjiga leta za otroke, 2008). Pri nas ga poznamo po romanih, ki ju je tako kot Super! prevedla Tina Mahkota: Paddy Clarke, ha ha ha in Ženska, ki se je zaletela v vrata.
Več na povezavi. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.