Speculum Artium in DigitalBigScreen 2018 – DECADES

15. avg. 2018

Festival Speculum Artium je osrednji dogodek programa Trbovlje novomedijsko mesto, ki deluje v sklopu Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje. V preteklih devetih letih se je Speculum Artium uveljavil kot vodilni festival novomedijske kulture v Sloveniji, zlasti zaradi vizionarsko usmerjenega prepleta novomedijskih produkcij z umetnostjo, tehnologijo in znanostjo. Vzporedno s festivalom Speculum Artium bo potekal tudi mednarodni festival video umetnosti DigitalBigScreen. Posebnost festivala je v tem, da se video produkcija ustvarjalcev s celega sveta predvaja v kino dvorani, na velikem filmskem platnu.
 
Deseta edicija festivala bo v Delavskem domu Trbovlje potekala med 13. in 15. septembrom.
 
Festival novomedijske kulture Speculum Artium se je v desetletju svojega delovanja uveljavil kot eden vodilnih in kakovostnih festivalov novomedijske kulture v Sloveniji in srednji Evropi.
 
Namen festivala je približati nove medije/intermedijsko umetnost in znanost širšemu občinstvu. Festival vzbuja zanimanje tako splošne javnosti, predstavnikov vseh generacij, kakor tudi interdisciplinarne stroke. Organizatorji festivala dajemo poseben poudarek izobraževanju, saj vsako leto za otroke in mlade pripravimo vodene oglede razstavnih projektov, pogovore z umetniki in znanstveniki ter delavnice s področja intermedijske umetnosti, znanosti in novih tehnologij.
 
Zelo si prizadevamo, da bi se otroci in mladi disciplinarno in samozavestno podali v tehnične, znanstvene in podjetniške vode, hkrati pa razvijali pozitivno, kreativno in kritično razmišljanje ter ohranili čut za humanost, solidarnost in medsebojno sodelovanje. S festivalom želimo prebivalcem zasavske regije privzgojiti svežo, novomedijsko zavest. S tem želimo v naši regiji vzpostaviti zdravo osnovo za nov gospodarski in raziskovalni zagon.
 
V okviru festivala bomo izvajali tudi pestre delavnice z intermedijskimi vsebinami (preplet znanosti, umetnosti in tehnologij).
 
Sodelujoči: CHRISTA SOMMERER (AT) and LAURENT MIGNONNEAU (FR), VICTORIA VESNA (USA) and JAMES GIMZEWSKI (UK), EMIKO OGAWA (JP) and HIDE OGAWA (JP), COD.ACT (CH), SREČO DRAGAN (SI), ROBERTINA ŠEBJANIČ (SI), MARKO GLAVAČ (SI), SO KANNO (JP), STANZA (UK), TIAGO MARTINS (PT), FABRIZIO LAMONCHA (ES), LUTZ REITER (DE), HELENE THUMMEL (AT), VALERIE WOLF GANG (SI), TAKAYUKI TODO (JP), YUTA KOZAKI (JP), JOHN BRUMLEY (USA), YASKAWA (SI/JP) 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.