Slavljenje čebel in Čebelic z zvočnimi zgodbami za lahko noč

16. maj 2018

Otroška knjižna zbirka založbe Mladinska knjiga Čebelica letos slavi 65 let obstoja in tako so se na Radiu Slovenija odločili, da tudi v počastitev svetovnega dneva čebel pripravijo enotedenski cikel oddaj Lahko noč, otroci, ki bo v poslušanje ponudil sedem na novo posnetih pravljic iz te priljubljene otroške zbirke.

Cikel oddaj Lahko noč, otroci! iz tematskega sklopa Čebelice je del skupne zgodbe Radia in Televizije v letu, ko Radio Slovenija praznuje svoj častitljivi 90. rojstni dan, Televizija Slovenija 60. rojstni dan, legendarna zbirka Mladinske knjige Čebelica pa zaznamuje 65 let obstoja.

Svetovni dan čebel, ki ga letos na pobudo Slovenije pri Organizaciji združenih narodov praznujejo po vsem svetu, pomeni pomembno zaznamovanje dediščine čebelarjenja na Slovenskem. Radijski ustvarjalci pa želijo najmlajše poslušalce spomniti tudi na pomen čebel za človekov obstoj in razpreti pahljačo pravljic, ki jih prinaša zbirka Čebelica. Tako bo mogoče na 1. programu Radia Slovenija med 16. in 22. majem sedem večerov zapored ob 19.45 prisluhniti zvočnim zgodbam za lahko noč, ki so jih napisali slovenski avtorji in jih pripovedujejo dramski igralci.

Več v prispevku na MMC RTV SLO. 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.