Skupaj do znanja: Kulturna dediščina kot učna snov, muzeji in galerije kot razširjene učilnice

1. dec. 2018

13. december 2018 ob 8.30
V Evropskem letu kulturne dediščine pripravljamo posvet o izobraževalni vlogi kulturnih ustanov, ki predstavljajo slovensko kulturno dediščino, ter njihovem sodelovanju v vzgojno-izobraževalnem procesu.
Namen posveta je vzpostaviti jasnejši dialog in plodnejše sodelovanje med vrtci in šolami kot virom primarnega izobraževanja ter kulturnimi ustanovami kot partnerji pri njegovi nadgradnji in virom neformalnega izobraževanja. S predstavitvenimi delavnicami in primeri dobrih praks bomo osvetlili široko področje kulturne dediščine in predstavili številne možnosti za sodelovanje.
Prijavite se lahko še do 6. decembra 2018, prijavnico najdete na tej povezavi.
Udeleženci prejmete ustrezna potrdila o udeležbi.
Kotizacije ni!
Posvet pripravljajo Skupnost muzejev Slovenije, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Ministrstvo RS za kulturo, Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport ter Cankarjev dom.
Več podrobnosti najdete na spletnih straneh www.zrss.si in www.kulturnibazar.si
ter tukaj: Skupaj_do_znanja_Vabilo_in_program 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.